resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Snel van start met de vernieuwde schermen van Ons Administratie en Ons Dossier

Snel van start met de vernieuwde schermen van Ons Administratie en Ons Dossier

De Ons suite bestaat uit meerdere applicaties. Denk aan Ons Administratie, Ons Dossier, Plannen/Roosteren, Ons Agenda en nog meer. Twee Nedap Ons applicaties krijgen een nieuwe uitstraling: het gaat om Ons Administratie en Ons Dossier. Deze applicaties zijn nu nog sterk met elkaar verweven. Door ze te splitsen komt er meer focus op zorginhoudelijke en administratieve taken.

In deze Snel Start Gids vind je linkjes naar een video, handleidingen en handige e-learning die je kunt volgen. Ook lees je wat er verandert en wat dit voor jou betekent.

Video, e-learning en handleidingen

Bekijk de onderstaande video, e-learning of handleidingen om snel vertrouwd te raken met de nieuwe schermen.

Video (5 minuten)


Deze instructievideo brengt jou en de gebruikers in jouw organisatie in vijf minuten op de hoogte. Daarna heb je voldoende kennis en kun je aan de slag.

E-learning (20 minuten, ook in delen te doorlopen)

Het doorlopen van een e-learning duurt ongeveer 20 minuten. Je kunt de e-learning ook in delen bekijken en zo vaak opnieuw raadplegen als je wil.

Handleidingen (5 minuten)

Goed om te weten: functioneel verandert er vrijwel niets!

Functioneel blijft het grotendeels hetzelfde. Sommige functies staan echter op een andere plek en het ziet er anders uit. Hierdoor kan Nedap in de toekomst eenvoudig verdere verbeteringen doorvoeren om het jou als gebruiker gemakkelijk te maken, met de juiste informatie op het juiste moment.

Nieuwe uitstraling: meer focus op jouw werk

 • Werk je voornamelijk als zorgverlener? Dan start je jouw dag op de Ons Dossier client-zoekpagina. Alle zorginhoudelijke client informatie vind je in een overzichtelijk menu bij elkaar in Ons Dossier.

 • Is jouw werk met name administratief van aard? Dan vind je alle administratieve informatie overzichtelijk bij elkaar via het menu in Ons Administratie.

 • Is jouw werk zorgverlenend én administratief van aard? Dan navigeer je eenvoudig heen en weer.

  /topic-images/Afbeelding1_1886.png

Dat is even wennen...

Natuurlijk is het even wennen. Van een bekende menustructuur ga je over naar twee nieuwe applicaties, met elk een eigen menubalk. Soms komt er wellicht een extra klik bij, maar veelal zul je minder hoeven te klikken. Je zult vooral merken dat je gerichter met jóuw werk bezig kunt, of dat nu administratief of zorginhoudelijk is. De applicatie sluit aan bij jouw werk. Met meer tijd voor cliënten en minder tijd aan administratie.

Dus lever je zorg? Dan gebruik je vanaf nu voornamelijk Ons Dossier. Doe je voornamelijk administratief werk dan blijf je gebruik maken van Ons Administratie. De juiste informatie voor jouw werkzaamheden.

De belangrijkste wijzigingen op een rijtje

 • Ons Dossier heeft zijn eigen client-zoekpagina. Voor zorgverleners een handige plek om je dag te starten. Deze client-zoekpagina is te bereiken via het Ons Dossier icoon in de hub.

 • Ons Administratie en Ons Dossier hebben een eigen menubalk aan de linkerzijde.

 • Diverse zorginhoudelijke onderdelen worden van Ons Administratie verplaatst naar Ons Dossier. Soms krijgen ze ook een andere, logischere naam. Het gaat om:

  • Medisch overzicht

  • Profiel; wat 'vragenlijsten' gaat heten.

  • (Zorg)plan

  • Dossier; wat 'rapportages' gaat heten

  • Cliëntagenda

  • Klinimetrie

 • Ons Administratie krijgt een nieuw menu-item Cliëntnetwerk. Hier vind je alle contactgegevens die bij een cliënt van belang kunnen zijn, overzichtelijk bij elkaar. Wel zo handig!

 • Werk je in Ons Administratie én in Ons Dossier? Dan kun je makkelijk heen en weer navigeren via de knop Clientadministratie of Clientdossier in het menu. Hierdoor kun je nog steeds met één klik de belangrijkste administratieve of zorginhoudelijke informatie opzoeken. /topic-images/Group%20216_1884.png

Inhoudsopgave