resultaten voor '{{ searchInput }}'

Geen resultaten gevonden.

Systeemeisen en ondersteuning

De applicaties van Nedap Ons kunnen op verschillende apparaten gebruikt worden. Vanwege de ontwikkelingen in de techniek en om altijd goede beveiliging te kunnen bieden, ontwikkelen wij voor de meest recente versie van besturingssystemen en browsers. Regelmatig releasen wij nieuwe versies.

Browsers PC

Wij ondersteunen de volgende browsers:

• Mozilla Firefox: De meest recente versie, en de meest recente Extended Support Release
  • Google Chrome: De meest recente versie
  • Microsoft Edge: De meest recente versie
  • Safari (Mac): De meest recente versie

Besturingssystemen PC

Wij ondersteunen de volgende besturingssystemen:

• Windows: Wij ondersteunen enkel de versies van Windows die door Microsoft worden ondersteund.
  • OS X / MacOS (Apple): Wij ondersteunen de besturingssystemen die ook door Apple worden ondersteund.

Citrix PC

Het is mogelijk om Citrix te gebruiken voor de Ons applicaties, maar hier bieden we geen ondersteuning voor. Om erachter te komen of het Citrix netwerk van jouw organisatie geschikt is voor het gebruik van Ons applicaties kun je een test uit laten voeren. Voor meer informatie over deze test verwijzen we je door naar deze brochure.

Voor het gebruik van Ons Planning i.c.m. Citrix hebben we een lijst met adviezen en aandachtspunten opgesteld.

Browsers mobiele apparaten

Wij bieden geen ondersteuning voor het gebruik van onze webapplicaties in browsers op mobiele apparaten. Wel proberen we deze applicaties zo te ontwikkelen dat zij op de meest recente versie van Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari op mobiele apparaten goed werken.

Browsers Ons Medicatie-app

Ons Medicatie is een Progressive Web App (PWA), die de meest recente versie van de onderstaande browsers:

• Google Chrome for Android
  • Mobile Safari on iOS
  • Microsoft Edge on Windows 10
  • Safari on macOS
  • Google Chrome on macOS and Windows 10
  • Firefox on macOS and Windows 10

Besturingssystemen mobiele apparaten

Wij ondersteunen een door de fabrikant ondersteund besturingssysteem: Voor Google is dit Android, voor Apple is dit iOS (wij ondersteunen de laatste drie iOS-versies). Specifiek gelden de onderstaande minimale versies:

Android*  iOS*
Nedap Ons app 5.0  10.3
(per maart 2021: iOS 12)
Ons Dossier app 5.0  10.3
(per maart 2021: iOS 12)
Ons Medicatiecontrole app 5.0  10.3
(per maart 2021: iOS 12)
Ons Toegangscode app 5.0  10.3
(per maart 2021: iOS 12)
Ons Wondzorg app 7.0 n.v.t.
TouchPro 2.3.6 n.v.t.

* Android: In twee stappen - verdeeld over een jaar -  wordt er toegewerkt naar Android 8.0 als minimaal vereiste versie:

• Vanaf 1 juni 2021 geldt dat kleine bugs die specifiek binnen Android 5, 6 of 7 voorkomen, niet meer verholpen zullen worden. Wel worden de apps op deze Android-versies nog steeds voorzien van beveiligingsupdates en van updates met grotere (functionele) wijzigingen.
  • Vanaf 1 juni 2022 geldt dat de ondersteuning voor Android 5, 6 en 7 volledig wordt stopgezet. Apps op deze Android-versies ontvangen vanaf dan geen updates meer. Het gebruik van deze versies wordt vanaf dan actief ontraden.

* iOS: De minimaal vereiste iOS-versie wordt in de komende jaren geleidelijk verhoogd:

• In de loop van 2022 wordt de minimaal vereiste iOS-versie waarschijnlijk verhoogd naar iOS 13.
  • In de loop van 2023 wordt de minimaal vereiste iOS-versie waarschijnlijk verhoogd naar iOS 14.

Minimale Ons-versies

Ons Administratie & Ons Planning

Wij raden aan om gebruik te maken van de nieuwste beschikbare minor (functionele) versie. Op die manier beschikken gebruikers over de nieuwste functionaliteit, gebaseerd op de meest recente kennis en techniek. Wij ondersteunen de actuele minor (functionele) versie tot en met twee minor versies daarvoor. Binnen die versies ondersteunen we alleen de meest actuele bugfixversie per versie.

Slices

Productie-omgevingen zijn altijd voorzien van de nieuwste versies van de verschillende geslicede applicaties: deze versie wordt vanzelfsprekend ondersteund.

Mobiele apps

Wij bieden ondersteuning voor de meest recente versie van de app. Informatie over de meest recente versies is te vinden in de App Store en Google Play Store.

OnsDB

Ondersteuning OnsDB Datamodel

Het datamodel bepaalt de structuur waarin de data is ingedeeld. De ondersteuning op het datamodel betreft zes maanden. Mocht het zo zijn dat het nieuwste datamodel ouder is dan 6 maanden, dan geldt dat het meest recente datamodel ondersteund wordt.

Met het vastzetten van het datamodel (schema-version) wordt een oudere structuur opgehaald. Hiermee kan niet worden gegarandeerd dat ook de gewenste data opgehaald kan worden. Hierop is geen andere ondersteuning mogelijk dan zoals deze geldt voor Ons Administratie en Ons Planning.

Ondersteuning OnsDB client

Voor de OnsDB client (het Windows/Linux- programma waarmee data wordt opgehaald en opgeslagen) geldt dat alleen de meest recente versie ondersteund wordt.