resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Nedap Luna

Nedap Luna

Algemene toelichting en uitleg over de koppelingen met Nedap Luna, een digitale dagkalender voor cliënten met cognitieve problematiek.

Nedap Luna is een eenvoudig digitaal hulpmiddel om cliënten met cognitieve problematiek weer grip te geven op de dag. Luna maakt inzichtelijk hoe de dag eruitziet. Simpele taken of afspraken worden op het juiste moment getoond. Het dagritme dat Luna creëert stimuleert de zelfredzaamheid en bespaart daardoor tijd voor de zorg. Ook vergroot het de kwaliteit van leven voor de cliënt en zijn of haar mantelzorgers. Door de koppeling met Ons® en Caren is het dagoverzicht voor de cliënt altijd actueel en voorzien van alle zorg- en privéafspraken.

Bekijk nedap-luna.com voor meer informatie over Nedap Luna.

Koppeling met Ons®

Nedap Luna koppelt met verschillende Ons-applicaties. De activiteiten die voor een cliënt worden ingepland in de agenda van Ons®, worden daardoor automatisch op het juiste moment getoond op Nedap Luna. Je kan zelf per cliënt instellen of afspraken automatisch vanuit de cliëntagenda, Ons Planning en/of Ons Groepszorg worden weergegeven.

Afspraken en activiteiten handmatig toevoegen

Met Ons Cliëntagenda en Ons Agenda is het mogelijk om via een vrij tekstveld informatie op Nedap Luna te zetten. Zorgmedewerkers kunnen afspraken en activiteiten op die manier handmatig toevoegen, bewerken of verwijderen. Hierdoor kan je als zorgprofessional eenvoudig (routinematige) afspraken toevoegen, zoals bijvoorbeeld medicatie innemen, drinken of eten, enz.

Afspraken en activiteiten automatisch toegevoegd

Afspraken en activiteiten in Ons Groepszorg en Ons Planning worden automatisch toegevoegd aan Nedap Luna. Zorgmedewerkers kunnen deze afspraken en activiteiten niet zelf toevoegen, bewerken of verwijderen. Zo weet de cliënt wanneer de zorg langskomt en is diegene voorbereid op het zorgmoment.

Nedap Luna zelf koppelen via de koppelwidget

Je kan Nedap Luna zelf koppelen via de koppelwidget in Ons® Dossier. Op die manier kan je Nedap Luna binnen een paar klikken koppelen en direct inzetten bij een cliënt. Via de widget kan je ook de weergave-instellingen aanpassen.

Je vindt de Luna-koppelwidget in Ons® Dossier onder Digitale hulpmiddelen. Bekijk ons filmpje of volg onderstaande stappen om Luna te koppelen met Ons®:

  1. Sluit de stekker van Nedap Luna aan.

  2. Navigeer in Ons® Dossier naar de cliënt bij wie je Nedap Luna wil inzetten, ga vervolgens naar Overzicht Digitale hulpmiddelen Nedap Luna . Klik op Koppelen.

    /topic-images/LunaKoppelwidgetKoppeling3_2087.png
  3. Voer de koppelcode in. De koppelcode vind je onderaan op het Luna-scherm. Let op: Zorg ervoor dat Luna ontkoppeld is van een eerdere cliënt.

    /topic-images/LunaKoppelwidgetKoppelcode3_2086.png
  4. Volg de stappen in de koppelwidget.

Benodigde autorisatie

Om de Luna-koppelwidget te zien in Ons® Dossier en om toegang te krijgen tot de koppelwidget heb je het recht Nedap Luna nodig. Dit recht moet worden toegekend aan gebruikers via Ons Autorisatie.

Daarnaast is het belangrijk dat zorgmedewerkers die bij de cliënt komen, de juiste autorisaties en het juiste bereik hebben om afspraken te maken en bewerken in de Cliëntagenda (meestal gebruikt door zorgmedewerkers) en in Ons Agenda (meestal gebruikt door behandelaren).

  • Uitleg over het inrichten van het bereik en autorisaties bij een medewerker is te vinden in: Ons Autorisatie

Juiste inrichting Ons-applicaties

Om optimaal van de koppeling met de Ons-applicaties gebruik te kunnen maken, moeten de applicaties die met Luna koppelen, goed ingericht zijn. Algemene informatie rondom de inrichting van deze applicaties is te vinden in onderstaande handleidingen:

Nedap Luna zelf ontkoppelen via de koppelwidget

Via de koppelwidget in Ons® Dossier kan je Nedap Luna ook zelf ontkoppelen.

Navigeer in Ons® Dossier naar de cliënt bij wie je Nedap Luna wil ontkoppelen. Ga naar Overzicht Digitale hulpmiddelen Nedap Luna . Klik op Ontkoppelen. Bevestig je keuze in de pop-up. Je kan Nedap Luna nu inzetten bij een andere cliënt.

/topic-images/LunaKoppelwidgetOntkoppelen3_2088.png

Koppeling met Caren

Nedap Luna kan ook koppelen met Caren, de applicatie die zorgprofessionals, cliënt en mantelzorgers met elkaar verbindt. Via Caren kunnen mantelzorgers eenvoudig afspraken of activiteiten toevoegen aan de agenda van de cliënt. Door de koppeling staan ze binnen enkele minuten ook op het Luna-scherm. Wil je meer informatie over deze koppeling? Bekijk dan deze handleiding van Nedap Luna.

Inhoudsopgave