resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Koppeling Ons - Ysis (Gerimedica)

Koppeling Ons - Ysis (Gerimedica)

De Ons-Ysis koppeling is ontwikkeld om gegevens tussen Ons en Ysis uit te wisselen. Anders dan overige Koppelingen met Ons, is deze koppeling mede door Nedap ontwikkeld.

Koppeling inrichten

Gegevenskoppeling tot stand brengen

Net zoals de overige koppelingen is de Ons-Ysis-koppeling met een certificaat beveiligd.

Inrichting in Ons

Medewerker

 • Het is nodig dat er een medewerker wordt gemaakt van het type onderaannemer. Zie ook: Registreren met onderaannemers

 • Het identificatienummer van deze onderaannemer moet 'ysis.onderaannemer' zijn (zonder apostrof).

 • Voor een goede herkenbaarheid raden we aan om in de achternaam van de medewerker het begrip 'ysis' op te nemen.

 • De medewerker moet toegekend zijn aan een team. Welk team dit is, maakt voor de koppeling niet uit. De datum van het teamlidmaatschap van de medewerker moet 1 januari zijn van het jaar waarin de Ons-Ysis-koppeling gebruikt wordt. Zie ook: Medewerkers aan een team toewijzen.

Gebruiker

 • Maak een gebruiker aan met de gebruikersnaam 'ysis' (zonder apostrof). Zie ook: Inlogaccount aanmaken en aanpassen voor een gebruiker.

 • Log in als deze gebruiker. Kies hierbij een nieuw wachtwoord.

  Als deze stap wordt overgeslagen, dan zal het tijdelijke wachtwoord na 100 dagen vervallen. Daardoor wordt het inlogaccount inactief en werkt de koppeling deels niet meer.

Cliënt

Voor de uitwisseling van cliëntgegevens dient de cliënt over een geldig BSN te beschikking. Op basis van het BSN is bij de koppeling bekend voor welke cliënt de gegevens bestemd zijn. Als geen BSN bekend is, worden geen gegevens over de betreffende cliënt uitgewisseld.

Testomgeving

Om de koppeling te testen op een testomgeving dient naast alle bovenstaande voorwaarden, ook voldaan te zijn aan de instelling dat de ysis-gebruiker toegang heeft om in te loggen in een testomgeving.

Gegevensuitwisseling

Onderstaande gegevens kunnen uitgewisseld worden. Geef bij de aanvraag voor het inschakelen van de koppeling bij Nedap aan welke gegevens uitgewisseld moeten worden (gebruik de hieronder vetgedrukte begrippen).

 • DBC Import

  Registraties van DBC's, in minuten bij de betreffende cliënten.

 • BOPZ

  Juridische status en wils(on)bekwaamheden.

  • BOPZ-VBM

   Vrijheidsbeperkende maatregelen (oude (tot 2022) koppelvlak voor maatregelen).

   Komt alleen mee als BOPZ-gegevenskoppeling ook ingeschakeld is.

  • WZD

   Vrijheidsbeperkende maatregelen / aanzeggingen (nieuwe (sinds 2022) koppelvlak voor maatregelen).

   Komt alleen mee als BOPZ-gegevenskoppeling ook ingeschakeld is.

    

 • Report

  Dossierrapportages

 • Treatment plan

  Ysis kent een behandelplan, dat bedoeld is voor de diverse disciplines die in Ysis vertegenwoordigd zijn. Dit behandelplan wordt in Ons opgeslagen onder de documenten van de cliënt. De naam van het document is ysis_behandelplan aangevuld met nummer en revisienummer.

 • Rapportage bij wijziging in behandelplan

  Als er in Ysis een behandelplan wordt gewijzigd, dan wordt in Ons bij de cliënt een rapportage getoond. In deze rapportage staat dat het behandelplan is gewijzigd en wordt er verwezen naar de documentnaam van het meest recente behandelplan.

 • Basic medical data

  Medische basisgegevens en beleid: allergieën en overgevoeligheden, diagnoses (voorgeschiedenis), episodes en medisch beleid (proactieve zorg).

Problemen met de koppeling

Het is goed om te weten dat de koppeling gegevens twee kanten op kan sturen: ofwel van Ons naar Ysis, ofwel van Ysis naar Ons. In het eerste geval is Ons het bronsysteem en Ysis het doelsysteem, in het tweede geval is Ysis het bronsysteem en Ons het doelsysteem.

Omdat bij het onderzoeken van problemen het voor Nedap of Gerimedica niet mogelijk is om bij de andere partij te kijken of gegevens over zijn gekomen, is de stelregel: ga naar de partij waar de gegevens niet aankomen (het doelsysteem):

 • Komen gegevens vanuit Ysis niet in Ons aan; neem dan contact op met Nedap.

 • Komen gegevens vanuit Ons niet in Ysis aan; neem dan contact op met Gerimedica.

Inhoudsopgave