resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Biometrische verificatie in mobiele apps

Biometrische verificatie in mobiele apps

In dit artikel wordt toegelicht hoe biometrische verificatie voor mobiele apps ingesteld kan worden.

Onze mobiele apps kunnen op diverse manieren beveiligd worden. Zo moet de gebruiker voor het vergrendelen en ontgrendelen van de app bijvoorbeeld gebruik maken van een pincode en/of biometrische verificatie. In deze handleiding bevat uitleg en aandachtspunten voor het instellen,gebruiken en wijzigen van 'biometrische verificatie'.

Belangrijke aandachtspunten

  • Als biometrische verficatie is ingesteld in één van de geïnstalleerde apps op hetzelfde toestel, dan kun je de verificatie voor alle Nedap apps gebruiken.

  • De app werkt met een sessieduur van 15 minuten, dus na 15 minuten de app niet gebruikt te hebben, moet de verificatie opnieuw ingevoerd worden.

Biometrische verificatie instellen

Op het moment dat de gebruiker een app geïnstalleerd heeft en de voor het eerst instelt, verschijnt een notificatie waarmee gebruikers gewezen worden op de optie om biometrische verificatie te activeren.

De optie 'biometrische verificatie' moet apart geactiveerd worden bij de instellingen van de app. De optie wordt actief als het vinkje bij 'Verificatie met vingerafdruk' wordt aangezet.

Het scherm om de app via een vingerafdruk te ontgrendelen, kan er verschillend uitzien, afhankelijk van het device dat de gebruiker gebruikt.