Pilot: Vernieuwde Ons Berichten

Informatie

Al geruime tijd geleden zijn we gestart met het ontwikkelen van een vernieuwde Ons Berichten-applicatie. Voor iOS is de applicatie vindbaar in de App Store, maar alleen klanten die meedraaien in deze pilot, kunnen de app daadwerkelijk gebruiken. De nieuwe Ons Berichten-app kent een andere opzet die beter aansluit bij de huidige behoeftes van gebruikers van Ons Berichten.

De te testen functionaliteit omvat onder meer de onderstaande nieuwe mogelijkheden

• Zelf groepen (groepsgesprekken) kunnen beheren en deelnemen aan een groepsgesprek. Dit kunnen openbare groepen zijn, of privé- groepen, waarbij de gebruiker die de groep aanmaakt, collega’s kan uitnodigen.
  • Threads (draadjes) in een gesprek aanmaken. Dit betekent dat reacties op een specifiek bericht in een berichtenreeks in een apart ‘draadje’ voortgezet kunnen worden, zodat deze reacties bij elkaar staan en niet verspreid tussen de overige berichten in een reeks berichtenuitwisselingen.
  • Alle soorten bijlages mee kunnen sturen.
  • Emoji gebruiken, in een bericht maar ook als reactie op een bericht.
  • Leesbevestigingen zodat te zien is of berichten ontvangen en/of gelezen zijn.
  • Opmaak toepassen, zodat berichten ook verschillende opmaakstijlen en daarmee verschillende toepassingen kunnen krijgen, bijvoorbeeld als nieuwsbericht.
  • Beveiliging van berichten en bijlages. Alle communicatie binnen Ons Berichten is encrypted (end-to-end-encryption (E2EE). Dit betekent dat Ons Berichten verificatie vereist van apparaten waar een aanmeldpoging gedaan wordt, als Ons Berichten dit apparaat nog niet herkent in het account van de gebruiker.

De functionaliteit is op verschillende platforms beschikbaar

• Als webapplicatie
  • Als Android-app
  • Als iOS-app

Help mee testen en ontwikkelen

Om deze functionaliteit verder te ontwikkelen, willen we de bestaande (beperkte) pilotgroep graag uitbreiden. Samen willen we onderzoeken of de nieuwe functionaliteit goed werkt, gebruiksvriendelijk is en aansluit bij de gewenste use cases en het gedrag van de gebruikers. Ook ontvangen we graag feedback over de gebruikerservaring van medewerkers. Wat werkt prettig? Wat kan beter? Welke wenselijke opties ontbreken nog? Deze informatie helpt ons om de functionaliteit verder door te ontwikkelen en uiteindelijk voor iedereen beschikbaar te maken.

Aanmelden