resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Wzd: Declaratie van producten via AW319

Wzd: Declaratie van producten via AW319

In deze handleiding lees je meer over het declareren van de Wzd-prestaties.

Toelichting op declaratie

Sinds 1 januari 2023 gaat de declaratie van Wzd-producten niet meer via de OS301-export, maar via een AW319-export. Er zijn vijf actieve prestaties voor werkzaamheden medische verklaring in het kader van de Wzd en één verblijfsprestatie. Deze nieuwe prestaties gelden voor de Zvw en de Wlz. Hierdoor kunnen de Wzd-prestaties dus afzonderlijk gedeclareerd worden, zodat er voor de zorgprofessional geen verschillend proces is tussen Zvw- en Wlz-cliënten. De situatie van de cliënt op het moment van de crisis en het moment van de CIZ-indicatie bepalen de manier van declareren. Voor de declaratie van Wlz-prestaties kan gebruik worden gemaakt van de standaard beschikbare (indicatievrije) Wlz-prestaties in Ons.

Voor de declaratie van Wzd-prestaties die onder de Zvw vallen hebben wij een nieuwe financieringsstroom geïntroduceerd: ZVW-WZD van het type AW319. Deze financieringsstroom kan worden toegevoegd als zorglegitimatie bij een cliënt, met de bijbehorende producten. Zie Legitimaties bij de cliënt handmatig toevoegen voor meer informatie.

Net zoals bij elke financiering moet er:

Daarnaast kun je een nieuw exportprofiel aanmaken van het type AW319, waarbij je als declaratietype Wzd kiest. Daaraan koppel je het juiste Wzd-filter. Bij het genereren van de export wordt er per AGB-code (instelling) een apart .asc-bestand aangemaakt. De inhoud van de export is gebaseerd op de invulinstructie, waarbij rekening wordt gehouden met, onder andere, een validatie op de AGB-code van de natuurlijke persoon die de zorg levert.

Voorbeeld van de zorglegitimatie bij de cliënt

/topic-images/Wzd-producten%20declareren1_1972.png

Voorbeeld van de zorgregels

/topic-images/Wzd-producten%20declareren2_1971.png
Applicatie(s)
Inhoudsopgave