resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Ons Groepszorg: verblijfs- en groepsbehandelingen voor GGZ-zorgtrajecten inplannen en registreren

Ons Groepszorg: verblijfs- en groepsbehandelingen voor GGZ-zorgtrajecten inplannen en registreren

Ter informatie

Deze systematiek is sinds 1 januari 2022 vervangen door het Zorgprestatiemodel. De informatie in deze handleiding blijft beschikbaar als naslagwerk.

Ons Groepszorg biedt specifieke functionaliteit voor het inplannen en registreren van bepaalde GGZ trajectzorg bij de cliënt, die frequent of terugkerend van aard zijn. Specifiek gaat het om:

  • Verblijf

  • Groepsbehandelingen

De zorgregels die op deze wijze ingepland en geregistreerd zijn, worden automatisch meegenomen in het DBC-traject van de cliënt en maken op die manier ook deel uit van het declaratieproces.

Deze functionaliteit is niet standaard beschikbaar in Ons, maar is via een ticket aan Support op verzoek te activeren.

Uitgangspunten en configuratie

  • De functionaliteit is alleen beschikbaar als de GGZ-licentie aanstaat.

  • De functionaliteit verschijnt alleen bij cliënten die beschikken over een actueel GGZ traject.

  • Bij reguliere Groepszorg-uren moeten uursoorten handmatig aangemerkt worden als Groepszorg-uursoort. Dat hoeft bij de GGZ-uursoorten NIET: voor Groepszorg relevante GGZ-uursoorten zijn automatisch gekenmerkt voor Groepszorg. Daarbij geldt dat alleen actieve uursoorten weergegeven zullen worden. Meer informatie over het op actief of inactief zetten van GGZ-uursoorten: GGZ-activiteiten (uursoorten) configureren.

  • Afspraken worden in Ons Groepszorg altijd op groepen geboekt. Er moeten dan ook groepen aangemaakt zijn in Ons Groepszorg. Meer informatie: Groepen in Ons Groepszorg beheren.

  • Gebruikers moeten beschikken over de juiste rechten voor Ons Groepszorg. Meer informatie: Rechten voor Groepszorg instellen.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave