resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Uurtypen in Ons Planning: achtergrondinformatie en configuratie

Uurtypen in Ons Planning: achtergrondinformatie en configuratie

In Ons Planning worden 'uursoorten', 'uurtypen'/'uurtypes' genoemd. Het zijn feitelijk dezelfde entiteiten, maar hebben alleen een andere naam. Zie voor uitleg over uursoorten in Ons Administratie: Uursoorten toegelicht.

Achtergrondinformatie

De uurtypen die in Ons Planning getoond worden, zijn afkomstig uit Ons Administratie. Zowel nieuwe uurtypen, als wijzigingen in uurtypen, worden meteen vanuit Ons Administratie met Ons Planning gesynchroniseerd. De meeste instellingen van de uurtypen zijn in Ons Administratie door te voeren, enkele instellingen zijn in Ons Planning door te voeren.

Configuratie

Instellingen bekijken

Benodigde autorisatie: Taak: Toegang tot Ons Planning - Applicatiebeheer

De instellingen zijn in Ons Planning te vinden via Beheer Uurtypen .

Uurtypen die op dit moment actief zijn, worden getoond. Met de optie Geschiedenis zijn ook uurtypen die in het verleden actief waren terug te vinden.

Instellingen aanpassen

In Ons Planning zijn twee instellingen van de uurtypen aan te passen. Deze instellingen zijn alleen zichtbaar en instelbaar in Ons Planning en niet in Ons Administratie. Het zijn de opties voor pauzetijd en de uitbetalingsfractie.

Pauzetijd

Zie Pauze-uursoort configureren voor meer informatie.

Doorberekeningsfractie voor compensatievoorspelling

Hiermee kan je aangeven voor welk deel van de tijd die op dit uurtype is geregistreerd, moet worden uitbetaald. Dit wordt ook wel de betalingsfractie genoemd. Een voorbeeld hiervan zijn slaapdiensten. Als deze voor 50% uitbetaald dient te worden, dan kan je de fractie instellen op 0.5.

Bekijk Toelichting op het compensatie- en vakantiesaldo in het rooster voor meer informatie over de uitbetalingsfractie van beschikbaarheidstypen (zoals slaapdiensten).

Applicatie(s)
Inhoudsopgave