resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Tekstvoorspelling in rapportages (FutureType)

Tekstvoorspelling in rapportages (FutureType)

Uitleg over de mogelijkheid om tekstvoorspellingen in diverse Ons applicaties te gebruiken.

Ons FutureType is een hulpmiddel voor het eenvoudiger invoeren van tekst. Gebruikers worden geholpen met het invoeren van complexe medische en (zorginhoudelijke) terminologie. De functionaliteit lijkt op het slimme toetsenbord van een smartphone. Ons FutureType wordt geactiveerd in Dossier, Agenda en Groepszorg. De suggesties worden gebaseerd op de bestaande rapportages in Ons. Er is geen koppeling met een medisch woordenboek, maar er wordt wel een standaard woordenboek gebruikt om veelgebruikte spelfouten automatisch te herkennen en verbeteren.

FutureType op mobiele apparaten

Op mobiele apparaten staat Futuretype standaard uit. Dit is om te voorkomen dat de functionaliteit mogelijk conflicteert met de al bestaande autocorrect van touchscreen-toetsenborden. Wel kunnen gebruikers FutureType hier eenvoudig activeren via het bliksemschichtje rechts bovenin.

Uitgangspunten

  • De voorgestelde woorden zijn altijd een suggestie. Als je niet actief de suggestie selecteert, zal er niets veranderen in het rapporteren.

  • Suggesties worden gebaseerd op basis van bestaande, algemene rapportages (niet op basis van persoonlijke rapportages).

  • De suggesties houden rekening met de context. In verschillende rapportages kunnen andere suggesties getoond worden bij dezelfde beginletters.

Hoe werkt het?

/topic-images/future%20type_1192.png

Bij het typen van een rapportage of registratie in een veld met Ons Futuretype zullen suggesties voor het schrijven van woorden verschijnen:

Zodra je begint met typen, kunnen voorspellingen verschijnen (1).

  • Door op de tab-toets te drukken, wordt je woord automatisch aangevuld op basis van de suggestie. Op een touchscreen werkt het aanvullen van de suggestie door er op te klikken.

  • Door op Esc te drukken wordt de getoonde suggestie weggehaald. Deze is dan niet meer zichtbaar.

Verwijderen tipregel: De tipregel 'Druk op de TAB-toets.....]' die mogelijk onderaan het rapportageveld te zien is, is via het kruisje aan de rechter zijde te verwijderen. Om gebruikers de kans te geven deze uitleg op een later moment eventueel nog even te bekijken, wordt deze melding op latere momenten toch weer getoond ook als de melding verwijderd is. HIervoor geldt een afnemende frequentie van in totaal vier keer op jaarbasis: eerst na 3 uur, vervolgens na 1 dag, vervolgens na 7 dagen en als ook die melding gesloten wordt, zal de melding pas na 1 jaar opnieuw verschijnen.

Uitzetten functionaliteit

Het is mogelijk om FutureType uit te zetten. Hiermee wordt de functionaliteit voor alle applicaties waar het in werkt, uit- of aangezet. Klik hiervoor op het icoontje rechtsbovenin (2).

Inhoudsopgave