Als bijvoorbeeld een nieuwe cliënt wordt aangemaakt in Ons Administratie, wordt deze cliënt 'geïmporteerd' in Ons Planning. Wanneer er iets mis gaat in de koppeling van gegevens tussen Ons Planning en Ons Administratie spreken we van een conflict. Het conflictenoverzicht geeft een overzicht van de gegevens die niet goed zijn overgekomen met de koppeling of waar een koppeling ontbreekt. Het is belangrijk om deze conflicten op te lossen, zodat er geen verschillen ontstaan tussen de informatie in Ons Administratie en Ons Planning.
Het conflictenoverzicht vormt een takenlijst voor de Beheerder van Ons Planning. Omdat het lastig kan zijn om in te schatten waar een bepaald conflict vandaan komt, of hoe je die kunt oplossen, geven we hier een nadere uitleg over de verschillende soorten conflicten.
Er zijn twee plekken waar je de conflicten kunt zien.
Op de pagina waar gegevensconflicten zijn (in dit voorbeeld de cliënt), is te zien dat deze een conflict heeft en welk conflict het betreft.
Afhankelijk van de inhoud daarvan wordt een keuze getoond. Door op een keuze te klikken, verschijnt een knop om de actie uit te voeren om de gegevens op de juiste plek te herstellen.
Op de pagina
(op de hoofdpagina in Ons Planning staat een link om er naartoe te gaan) kan je het conflictenoverzicht zien.In dat geval worden conflicten getoond die voor de gehele organisatie gelden.
Het is ook mogelijk om conflicten te zien die enkel voor het geselecteerde team gelden. Selecteer hiervoor eerst het juiste team en navigeer daarna naar het conflictenscherm.
Over het algemeen geldt bij conflicten dat je de keuze krijgt om het nogmaals te proberen.
Als je op ja klikt, wordt geprobeerd om het conflict nogmaals op te lossen. Meestal heeft dit alleen effect als eerst een wijziging in bepaalde gegevens gedaan wordt.
Als je op nee klikt, verdwijnt daarmee het conflict. Het conflict is dan verwijderd, maar niet opgelost. Hoe je deze conflicten alsnog kunt oplossen, beschrijven we hieronder.
Er zijn vijf verschillende soorten conflicten.