resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Reistijd configureren

Reistijd configureren

In Ons is in te stellen dat reistijd automatisch door Ons Administatie berekend wordt.

Voorwaarden vooraf en benodigdheden

  • Benodigde autorisatie: Applicatiebeheer

Als je reistijd met terugwerkende kracht aanpast, moet Support een herberekening uitvoeren vanaf die datum. Dien hiervoor een ticket bij Support in.

Reistijd configureren

De reistijd kan automatisch door Ons Administatie bepaald worden. Dit kan ingesteld worden. Ga hiervoor naar Beheer Instellingen Overige instellingen Algemene instellingen.

Bovenaan is de optie Bereken geen automatische reistijd van of naar handmatige reistijdregels vanaf [datum]. te zien. Dit heeft te maken met de functionaliteit 'Reistijd als aparte zorgregel exporteren'. Uitleg hierover is te vinden in Reistijd als aparte zorgregel exporteren. Door deze datum te verwijderen of aan te passen, wordt de berekeningswerkwijze zoals in de handleiding beschreven, uitgezet of op een ander moment ingesteld.

/topic-images/2019-05-03%2011_43_57-Algemene%20instellingen_210.png

Door te klikken op Voeg nieuwe reistijd instellingen toe klapt het scherm om deze in te voeren open.

/topic-images/2019-05-03%2011_46_58-Algemene%20instellingen_211.png

Er zijn drie opties zichtbaar:

  • Geen reistijd: er wordt geen automatische reistijd tussen cliëntbezoeken gezet.

  • Vaste reistijd: ongeacht de begin-en eindtijd van de bezoeken, wordt reistijd berekend.

  • Bereken reistijd: deze berekent de reistijd aan de hand van het verschil tussen de eindtijd van het eerste bezoek en de begintijd van het daaropvolgende bezoek. Hierbij zijn aanvullende waardes in te voeren: Maximale reistijd: Dit is de maximale reistijd. Dus als de eindtijd van bezoek 1, 10:30 is en de begintijd van bezoek 2 10:55 is, wordt bij een instelling van maximale reistijd van 15 minuten, 15 minuten berekend. Als de daadwerkelijk reistijd tussen twee bezoeken bijvoorbeeld 9 minuten is, wordt de reistijd van 9 minuten gebruikt. Bij overschrijding gezet op: Indien de maximale reistijd is overschreden, wordt deze waarde gebruikt. Vaak zal het voorkomen dat deze evenveel is als de maximale reistijd. Hier kan echter van afgeweken worden.

Sla tot slot de wijzigingen op.

Geldigheid

Er kan maximaal 1 reistijdinstelling op enig moment actief zijn. Als er behoefte is aan meerdere reistijdinstellingen (vanaf verschillende datums), is dit te configureren met het opgeven van een begin en/of eindtijd.

Waardoor ontstaan verschillen in reistijd van woon-werkverkeer?

Tussen 00:00 uur tot de eerste registratie wordt geen reistijd berekend, evenals tussen de laatste registratie en 00:00 uur de volgende dag.

Voor alle registraties die daartussen zitten wordt wel reistijd gerekend (afhankelijk van de instellingen zoals hierboven weergegeven). Als er twee diensten op een dag zijn, wordt de tijd tussen die twee diensten dus als reistijd gezien.

Er wordt geen reistijd berekend als de medewerker een cao zonder reistijd heeft.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave