resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Reistijd als aparte zorgregel exporteren

Reistijd als aparte zorgregel exporteren

Reistijd wordt standaard berekend door Ons Administratie aan de hand van het verschil tussen de eindtijd van het eerste bezoek en de begintijd van het daaropvolgende bezoek. Dit is met name in de huishoudelijke verzorging niet wenselijk, omdat de gaten tussen de clientbezoeken niet alleen uit reistijd bestaan. Hiervoor is reistijd als aparte zorgregel ontwikkeld.

Je kunt de reistijd, zoals berekend door Ons Planning, als aparte zorgregel exporteren als onderdeel van planning = realisatie. Zo worden gaten tussen de zorgregels, zoals pauzes bij werknemers, niet meer geïnterpreteerd als reistijd. Hieronder staan de stappen uitgelegd hoe je dit instelt in de Ons-applicaties.

Zie Reistijd configureren en Ons Planning: reistijd over de weg, reistijdberekening en vervoermiddelen voor meer informatie.

Aandachtspunten

 • Deze functie werkt alleen voor teams waar via de blokplanning gepland wordt

 • Cao-inrichting bij medewerker

  De functionaliteit houdt op twee manieren rekening met de cao van de medewerker:

  • Schrijft de cao voor dat reistijd niet als werktijd geteld wordt? Dan wordt de reistijd bij medewerkers met deze cao ook niet als aparte zorgregel geëxporteerd.

  • Is er geen cao aan een medewerker gekoppeld? Dan wordt er rekening gehouden met de 'standaard' cao zoals in Ons Administratie staat ingesteld.

 • Maximale tijd tussen twee bezoeken

  Zit er een tussentijd tussen twee bezoeken van meer dan drie uur? Dan wordt er ook geen reistijd geëxporteerd. In dit geval ziet het systeem deze tijd als een gebroken dienst.

Exportinstellingen per team

Per team moet je inschakelen of de reistijd geëxporteerd moet worden. Ga hiervoor in Ons Planning naar Beheer > Team exportinstellingen en klik op het team waarvoor je de reistijd wilt exporteren.

Schakel daar de optie Exporteer reistijd voor dit team in.

/topic-images/ReistijdAlsAparteZorgregel4_1504.png

Aparte zorgregels bekijken

Nadat je de instellingen hebt doorgevoerd en de zorgregels van Ons Planning naar Ons Administratie zijn geëxporteerd, worden ze als volgt weergegeven: