resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Ons Medicatie voor apotheken

Ons Medicatie voor apotheken

In deze handleiding lees je hoe je als apotheek aan de slag kan met Ons Medicatie voor Apotheken en hoe Ons Medicatie voor Apotheken werkt.

Ons Medicatie voor apothekers helpt apothekers inzicht te krijgen in de toedienlijsten die digitaal naar zorgorganisaties verstuurd worden via Ons Medicatie. Bekijk de website van Nedap over Ons Medicatie voor meer informatie over Ons Medicatie voor zorgorganisaties.

 

Toegang verkrijgen

Om toegang te krijgen tot Ons Medicatie voor Apotheken moet je dit aanvraagformulier invullen op de website. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een activatiemail.

Vervolgens kan je als apotheker de link activeren door in te loggen met je UZI-pas of met de Yivi-app. Als dat is gelukt, wordt je aanvraag binnen twee werkdagen goedgekeurd. Je ontvangt daarvan een bevestigingsmail.

Toedienschema's inzien voor Pharmacom apotheken

Werking van de koppeling

De koppeling tussen Ons Medicatie en Pharmacom is een pull-koppeling. Dit betekent dat Ons Medicatie het toedienschema uit het AIS moet ophalen voordat het ingezien kan worden door een intra- of extramurale zorgorganisatie.

Als apotheek zorg je ervoor dat de lijst volledig en beschikbaar is in je aanschrijfbuffer. Ons Medicatie voor Apotheken bevraagt de aanschrijfbuffer van jouw Pharmacom-omgeving direct.

Het is in Ons Medicatie voor Apotheken mogelijk om twee (mogelijk verschillende) toedienschema's in te zien; een voorvertoning (toedienlijst uit de aanschrijfbuffer) en een vrijgegeven toedienschema (toedienlijst in Ons Medicatie).

Toedienschema's inzien voor niet-Pharmacom apotheken

Werking van de koppeling

De koppeling tussen Ons Medicatie en het AIS van CGM, Vidi Vici, Sanday en SmartMed is een push-koppeling. Dit betekent dat een apotheek de toedienlijsten naar Ons Medicatie toestuurt. Ons Medicatie zet deze lijsten dan klaar voor de zorginstelling die de cliënt in zorg heeft.

Herhaalbestellingen

Ons Medicatie biedt de mogelijkheid om herhaalbestellingen vanaf de toedienlijst direct in de receptenbuffer van het AIS te laten landen. Dat gebeurt via een EDIFACT-bericht. Als apotheek kan je zelf bepalen of je deze functionaliteit wil activeren. Dat doe je als volgt:

Medewerkertoegang instellen

Als beheerder is het mogelijk om een medewerker toegang te verlenen tot Ons Medicatie voor Apotheken. Het verlenen van toegang tot jouw apotheek bestaat uit drie stappen:

  1. E-mailadres van apotheek instellen

  2. Een medewerker uitnodigen

  3. Gebruikers beheren en toegang verlenen

Contact

Heb je vragen over Ons Medicatie voor Apotheken? Neem dan contact op per e-mail via support-apotheken@nedap-healthcare.com.

Let op: Deel nooit persoonlijke gegevens van patiënten via e-mail. Als je wil dat een medewerker van Nedap meekijkt naar het toedienschema, dan kan je de url van de pagina delen. Deel ook nooit het bsn van de patiënt.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave