resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Ons Capaciteitsmanagement: compositieregels

Ons Capaciteitsmanagement: compositieregels

Uitleg over de mogelijkheid om compositieregels in te stellen in Ons Capaciteitsmanagement

Het is binnen een compositie mogelijk om bepaalde regels in te stellen. Ga hiervoor eerst naar het overzicht met gedeelde en eigen composities. Als je voor een compositie een regel wilt toevoegen, klik je op het desbetreffende potloodje en vervolgens op 'Bewerk regels'. Je kunt de onderstaande type regels toevoegen.

Zie Ons Capaciteitsmanagement: toegelicht voor meer informatie over dit onderwerp.

Verplaatsen van zorgvraag

Het kan voorkomen dat cliënten binnen een locatie van meerdere teams zorg ontvangen. Wanneer deze teams op hetzelfde niveau in het organigram staan, is dit geen probleem. Dan kun je namelijk de bovenliggende eenheid selecteren en wordt er een geaggregeerd overzicht gemaakt. Wanneer cliënten binnen een locatie zorg ontvangen van teams die op een geheel ander niveau in het organigram staan, kan hiervoor worden gecompenseerd. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een gedeeld nachtzorgteam. Alle composities die gebruikmaken van dit gedeelde team, kunnen een aantal van hun zorgvraaguren verplaatsen naar het nachtteam. Deze uren worden vervolgens van de totale zorgvraag binnen de compositie afgehaald en bij het nachtteam opgeteld. Wanneer je zorguren naar een andere compositie verplaatst, wordt er een extra blauwe stippellijn weergegeven. Deze stippellijn laat het oorspronkelijke aantal uren zien, dus zonder de extra of verminderde zorgvraaguren.

Minimaal beschikbaarheidspercentage aanpassen

Voor (niet-planbare) beschikbaarheden kun je een minimaal percentage aanhouden. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld ziekte. Veel organisaties rekenen met een gemiddelde van 4%. Wanneer blijkt dat het daadwerkelijke geplande percentage hoger ligt, wordt deze getoond.

Inhoudsopgave