resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Ongefinancierde afwezigheid en proefverlof registreren bij een DBC

Ongefinancierde afwezigheid en proefverlof registreren bij een DBC

Via Beheer Instellingen Overige instellingen Afwezigheidsredenen zie je welke afwezigheidsredenen er in het systeem bestaan. Hier kun je ook handmatig nieuwe afwezigheidsredenen toevoegen.

/topic-images/Afwezigheidsredenen_1770.png

Afwezigheidsdagen en/of proefverlof bij een cliënt registreren

Ongefinancierde afwezigheid of proefverlof leg je vast via het tabblad Agenda. Is dit tabblad niet beschikbaar? Maak dan een TOPdesk-ticket aan.

Per periode van afwezigheid (proef-/weekendverlof) mogen in het DBC-zorgtraject maximaal drie afwezigheidsdagen geregistreerd worden. Met ingang van 2014 is de afwezigheidsdag alleen nog bedoeld voor proefverlof en wordt deze niet meer geregistreerd bij tijdelijke opname in het ziekenhuis. Registreren van afwezigheid bij ziekenhuisopname kan nog wel, maar deze worden niet als afwezigheidsdagen meegegeven in het groupertraject.

Het toevoegen van ongefinancierde afwezigheid en/of proefverlof kan op twee manieren: de groene knop bovenin onderstaand scherm of het blauwe Toevoegen' achter de dag. De werking van beide knoppen is hetzelfde.

/topic-images/GRZ%20DBC%202_1323.png

Als je op Toevoegen klikt, wordt onderstaande scherm weergegeven:

/topic-images/GRZ%20DBC%203_1322.png

In het geval van ongefinancierde afwezigheid en/of proefverlof kies je voor de onderste optie Afwezigheidsregistratie. Lees vervolgens de uitleg bij Ongefinancierde afwezigheid of Proefverlof hieronder.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave