resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Zpm-, Wmo- en Jw-toewijzingen uitsluiten van declaratie

Zpm-, Wmo- en Jw-toewijzingen uitsluiten van declaratie

Het is mogelijk om bij een ZPM-, Wmo- en Jw-toewijzing aan te geven dat deze niet meegenomen moet worden in de declaratie. Dit kun je doen door de toewijzing uit te sluiten of tijdelijk te pauzeren.

Voor uitgesloten toewijzingen geldt dat alle declaraties worden uitgesloten en dat eerder gedeclareerde regels worden gecrediteerd. In de declaratie-export rapportage zijn deze terug te vinden als uitval. Voor gepauzeerde toewijzingen geldt dat er geen nieuwe zorg gedeclareerd wordt zolang de optie is ingeschakeld, maar eerder gedeclareerde zorg wordt niet gecrediteerd. Vanaf het moment van pauzeren tot het moment dat deze functie weer wordt uitgeschakeld, worden declaraties van deze legitimatie uitgesloten.

Als een toewijzing is uitgesloten of gepauzeerd, dan wordt de melding De zorglegitimatie behorende bij deze financiële boeking is uitgesloten van declaratie, of de declaratie is gepauzeerd getoond op de uitvallijst van de declaratie-export rapportage. Declaraties waarvoor zorg gecrediteerd zou moeten worden omdat deze declaraties zijn uitgevallen worden nu nog niet getoond.

/topic-images/uitsluiten-pauzeren-iwmo-ijw_2164.png

Als je een Wmo- of Jw-toewijzing wilt pauzeren of uitsluiten, navigeer je naar de cliëntgegevens en klik je op de naam van de toewijzing. Klik rechts bovenin op het tandwiel-icoontje. Het bovenstaande scherm verschijnt. Om de toewijzing uit te sluiten van declaratie of te pauzeren, zet je het bijbehorende vinkje aan.

/topic-images/Pauzeren-uitsluiten-zpm_2165.png

Als je een ZPM-toewijzing wilt pauzeren of uitsluiten, navigeer je naar de cliëntgegevens en klik je op de naam van de toewijzing. Klik daarna op het potlood-icoon bij Zorglegitimatie. Het bovenstaande scherm verschijnt. Je kunt daarna aangeven of je de toewijzing wilt pauzeren of uitsluiten.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave