resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Filters in Ons: toelichting en inrichting

Filters in Ons: toelichting en inrichting

Achtergrondinformatie en uitleg over de werking van filters in Ons.

Filters worden gebruikt bij het maken van rapporten en exports. Met een filter wordt per uursoort of prestatie aangegeven of en zo ja - onder welke code moet worden gerapporteerd en/of geëxporteerd. Deze handleiding gebruikt hiervoor de term 'porteren'. Deze kan zowel op exporteren of rapporteren slaan.

Een filter kan worden gebruikt voor zowel rapporten als exports. Doordat voor zowel de export als het rapport hetzelfde filter wordt gebruikt, is het eenvoudig om vergelijkingen te maken.

Twee soorten filters

Ons onderscheidt twee soorten filters:

  • Een uursoortgebaseerd filter: dit filter wordt gebruikt voor het porteren van uursoorten voor exports en interne rapporten. Een dergelijk filter wordt bijvoorbeeld gebruikt voor verloningsexports en exports naar andere zorgpakketten waarbij tijd wordt geëxporteerd. Ook kan deze worden gebruikt voor het draaien van interne rapporten.

    Uitleg over het aanmaken en bewerken van een uursoortgebaseerd filter is te vinden in Uursoortgebaseerd filter aanmaken en bewerken.

  • Prestatiegebaseerd filter: voor financiële exports en declaraties wordt een prestatiegebaseerd filter gebruikt.

    Uitleg over het aanmaken en bewerken van een prestatiegebaseerd filter is te vinden in Prestatiegebaseerd filter aanmaken en bewerken

Benodigde autorisatie

Alleen gebruikers met de onderstaande autorisaties hebben toegang tot het onderdeel 'Filters':

  • Taak: Applicatie instellingen beheren

  • Taak: Applicatiebeheer

  • Taak: Importeren en exporteren

Navigeren

Ga naar Beheer Filters .

Overzicht

/topic-images/2019-05-13%2014_55_53-Rapportage-%20en%20exportfilteroverzicht_240.png

Het overzicht toont welke filters in de applicatie aanwezig zijn. Per filter wordt getoond:

  • De naam en beschrijving van het filter en ook bij welke exportprofielen het filter in gebruik is.

    Filters die in gebruik zijn bij exportprofielen kunnen niet verwijderd worden. Verwijder in dit geval eerst de koppeling met het filter in het desbetreffende exportprofiel.

  • Het groene bolletje geeft aan of er opronding wordt gebruikt in het filter.

  • De rode driehoek met uitroepteken betekent dat het filter incompleet is. Incompleet betekent dat er uursoorten of prestaties in voorkomen waarbij niet aangegeven is of deze geporteerd moeten worden en onder welke code. Dit komt bijvoorbeeld doordat er als gevolg van veranderingen in koppeltabellen nieuwe prestaties in de applicatie toegevoegd zijn of doordat er nieuwe uursoorten in het uursoortbeheerscherm aangemaakt zijn. Deze nieuwe onderdelen zijn in het filter herkenbaar aan een rood vraagteken. Filters worden altijd ongeldig als er nieuwe producten of uursoorten worden toegevoegd. Hierdoor wordt voorkomen dat er exports worden uitgevoerd, waarbij onbedoeld de nieuwe uursoorten of producten niet worden geëxporteerd.

    Wanneer een filter niet volledig is, kan dit filter niet gebruikt worden voor exports en rapportages. Bij exports heeft dit tot gevolg dat de start export knop grijs blijft en niet aangeklikt kan worden. Bij rapportages kan het betreffende filter niet gekozen worden.

Ongeldig filter in één keer geldig maken

Bij ongeldige prestatiegebaseerde filters is bovenin de optionele knop Herstel dit filter te zien. Deze knop zal alle nieuw toegevoegde prestaties in één keer markeren als 'niet exporteren'. Met het oog op zorgvuldigheid is het aan te raden eerst alle nieuwe prestaties te controleren om zeker te weten dat deze niet geëxporteerd hoeven te worden, alvorens het filter in één keer te herstellen. Bij enkele veranderingen is het verstandig om de aanpassingen stuk voor stuk zelf door te voeren.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave