resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Legitimaties bij de cliënt handmatig toevoegen

Legitimaties bij de cliënt handmatig toevoegen

In verschillende situaties dienen handmatige legitimaties toegevoegd te worden. Dit zijn legitimaties die niet via het berichtenverkeer in Ons komen te staan. Zie daarvoor Financiering van de zorg.

Benodigde autorisatie

Zorglegitimatie [van een cliënt] beheren.

Te nemen stappen

 1. Ga bij de cliëntgegevens naar Administratief overzicht Zorglegitimaties Zorglegitimatie toevoegen .

 2. Selecteer de benodigde legitimatie. Betreft het een iWmo- of iJw-toewijzing? Volg dan de handleiding Handmatig een iWmo- of iJw-toewijzing toevoegen of wijzigen.

 3. Vul de diverse invulvelden in. De gegevens moeten bij de zorgorganisatie bekend zijn op grond van overleg met de debiteur.

 4. Na het invullen van de gegevens verschijnt de nieuwe legitimatie bij de cliënt. De volgende stap is om binnen deze legitimatie de juiste producten toe te voegen. Hiervoor klik je op het plusteken (+) bij Zorgproducten.

 5. Kies het gewenste product. Let op: De producten zijn gefilterd op basis van declaratieafspraken. Je kunt de declaratieafspraken vanuit hier ook wijzigen. Zie Declaratieafspraken vastleggen voor meer informatie.

  Staat de optie AGB-code per zorglegitimatie/product ingeschakeld? Dan is het veld 'AGB-code' beschikbaar bij het specifieke product een AGB-code toe te voegen.

  Indien er een declaratieafspraak met de zorgverzekering van de client is vastgelegd in Ons, dan zullen hier alleen de producten getoond worden die vallen binnen de geldende declaratie-afspraak.

 6. Richt het geselecteerde product in volgens de gewenste instellingen.

 7. Heb je alles ingevuld, klik dan op Opslaan.

 8. Het product is nu toegevoegd aan de handmatig aangemaakte legitimatie bij de desbetreffende cliënt.

 9. In het overzicht bij de cliënt is de nieuwe legitimatie nu te zien.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave