resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Gegevens in testomgevingen anonimiseren

Gegevens in testomgevingen anonimiseren

Gegevens in testomgevingen zijn meestal afkomstig uit de productie-omgeving en kunnen daarmee gevoelige informatie bevatten.

In veel situaties waarvoor de testomgeving gebruikt wordt (zoals het testen van nieuwe inrichting of functionaliteit, of het geven van scholing), is het vaak niet nodig om deze gevoelige gegevens te gebruiken. Om deze reden is het mogelijk om een select aantal gegevens in testomgevingen geautomatiseerd te anonimiseren. Dit houdt in dat met een druk op de knop gevoelige gegevens voorzien worden van willekeurige gegevens, of worden verwijderd.

Voorwaarden vooraf

  • Anonimiseren is alleen mogelijk in een testomgeving.

  • Het anonimiseren kan alleen gedaan worden door een Applicatiebeheerder.

Navigeren

Ga naar Beheer Instellingen Overige Instellingen Privacy .

(Deels) anonimiseren

 

/topic-images/2019-03-15%2011_11_23-privacy-instellingen_32.png

Te zien is welke gegevens aangepast zullen worden. Het is na het anonimiseren niet mogelijk om de gegevens weer te herstellen naar de oorspronkelijke gegevens, anders dan door een nieuwe kopie van de productie-omgeving te maken. Bij het anonimiseren worden de gegevens in de betreffende Administratie-omgeving en bijbehorende applicaties aangepast. Het anonimiseren neemt enige tijd in beslag. Hoeveel dit is, is afhankelijk van de grootte van de database.

Het is mogelijk om gedeeltelijk te anonimiseren, door een of meerdere opties uit te sluiten van het anonimiseren. Het is op een later moment alsnog mogelijk om de resterende gegevens te anonimiseren. In het overzicht zal dan aangegeven worden welke gegevens al zijn geanonimiseerd.

Aanduiding

Om aan te duiden of de gegevens (deels) wel of niet geanonimiseerd zijn, is in de testomgeving rechtsboven in beeld een stempel zichtbaar waarmee dit wordt aangeduid.

/topic-images/testomgeving%20anonimseren%20aanduiding_34.png
Inhoudsopgave