resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Eerstelijnstraject bij een cliënt toevoegen of bewerken

Eerstelijnstraject bij een cliënt toevoegen of bewerken

Om een eerstelijnstraject bij een cliënt toe te voegen of te bewerken is de taak Eerstelijnstraject [van een cliënt] bewerken nodig.

 1. Ga in Ons Administratie naar een cliënt en klik op Zorgtrajecten.

  Voor het bewerken van bestaande trajecten kun je ook direct op het juiste traject klikken.

 2. Er verschijnt een overzicht de mogelijke typen zorgtrajecten:

  /topic-images/2019-05-10%2013_53_02-Overzicht%20zorgtrajecten%20van%20cli%C3%83%C2%ABnt_226.png

  Kies voor Eerstelijnstraject.

 3. Alle eerstelijnstrajecten worden getoond, zowel de actieve als de inactieve trajecten. De actieve trajecten worden bovenaan getoond.

  /topic-images/2019-05-10%2014_13_58-Ons_227.png
 4. Om een nieuw traject toe te voegen, klik je op het plusje (1).

  Bij het aanmaken van een nieuw traject kom je meteen in het bewerken-scherm terecht. Om een bestaand traject te bewerken klik je eerst op de naam van het traject (2), en vervolgens op het bewerken icoontje, bovenaan het traject.

  /topic-images/2019-05-13%2012_16_30-Ons_233.png
 5. Het overzicht van het eerstelijnstraject verschijnt, hier kunnen de verschillende velden gevuld worden. De meeste velden spreken voor zich, maar de volgende lichten we verder toe:

  • 'Einddatum' en 'Reden einde zorg': als een einddatum wordt ingevuld, verschijnt het veld met 'Reden einde zorg'. Dit laatste veld is verplicht indien een einddatum is opgegeven.

  • Verwijsdiagnosecode: deze kan handmatig worden ingevoerd, of via de keuzehulp door op hulp bij invoer te klikken. De invoerhulp geeft vier keuzemenu's die de code bepalen.

  • Behandellocatie: hier worden alleen locaties met een AGB-code getoond. Zie Behandellocaties configureren.

  • Het vinkje 'Ongeval?' kan gebruikt worden als er sprake is geweest van een ongeval. Dit is verplicht om te melden, als bijvoorbeeld aanspraak op een andere verzekering kan worden gedaan.

  • Is er sprake van Eerstelijnszorg via GZSP? Dan kan dit via een vinkje aangevinkt worden. Vervolgens moet de èerste regiebehandelaar ingevuld worden. Deze komt dan mee in de PM304-export.

  Klik op Opslaan om het eerstelijnstraject vast te leggen bij de cliënt. Vervolgens kunnen de rest van de velden ingevuld worden.

Het is ook mogelijk om een eerstelijnstraject te bewerken als deze al gesloten is. Dit kan door de einddatum leeg te maken en wijzigingen door te voeren.

Let op: als je wijzigingen maakt in belangrijke velden is het mogelijk dat er crediteringen uitgevoerd worden.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave