resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Declaratieafspraken vastleggen

Declaratieafspraken vastleggen

Een declaratie-afspaak koppelt producten aan een zorgverzekeraar. Bij het vastleggen van een zorglegitimatie worden alleen de producten van de zorgverzekeraar van de cliënt getoond. Dit werkt als een soort filter voor de te selecteren producten bij een zorglegitimatie van een cliënt. Deze filtering werkt ook bij het kwantificeren van een zorgplan.

Bij eerstelijnszorg worden geen producten gefilterd, maar worden alleen producten met een afspraak gedeclareerd. Producten zonder afspraak komen op de uitvallijst.

ZVW-, Eerstelijns- en declaratie-afspraken van handmatig aangemaakte legitimatietypes kunnen in Ons vastgelegd worden.

Benodigde autorisaties

 • Taak: Applicatiebeheer

Afspraak vastleggen

 1. Ga naar Beheer Facturatie en klik op Declaratie-afspraken. Het scherm met declaratie-afspraken verschijnt:

  /topic-images/2019-04-29%2012_09_49-Ons_185.png
 2. Klik op Nieuwe declaratie-afspraak om een nieuwe afspraak toe te voegen. Het scherm om de nieuwe afspraak in te voeren verschijnt:

  /topic-images/2019-04-29%2012_17_32-Declaratie-afspraak_191.png
  1. Kies de omschrijving van de afspraak, en de geldigheid. De einddatum is optioneel

  2. Kies bij het filter de juiste financieringsstroom voor de producten. De producten zullen in de linker kolom verschijnen.

   Geselecteerde producten staan in de rechterkolom. Je kunt producten toevoegen door te dubbelklikken, of door één of meerdere producten te selecteren en op het pijltje naar rechts te klikken.

  3. Kies vervolgens op dezelfde manier de debiteuren voor deze afspraak. Dit kunnen zorgverzekeraars of zorgkantoren zijn.

  4. Als bij (2) gekozen is voor Eerstelijnszorg en bij (3) voor Verzekeraar, verschijnen de opties voor Discipline. Deze zijn niet zichtbaar voor de andere financieringsstromen.

   Bij eerstelijnszorg worden afspraken gemaakt per specifieke activiteit (uursoort). Kies de discipline en selecteer de gewenste producten voor deze afspraak.

  5. Klik op Opslaan om de afspraak vast te leggen.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave