resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
GRZ DBC-activiteiten registreren

GRZ DBC-activiteiten registreren

Dit artikel geeft uitleg over hoe je DBC-activiteit kunt registreren.

Zie GRZ DBC's toegelicht voor meer informatie over dit onderwerp.

Benodigdheden vooraf

Introductie op het registreren van DBC-activiteiten

Er zijn meerdere applicaties om DBC-activiteiten te registreren. Voor GRZ-DBC's zijn de meest gebruikelijke Ons Dossier (hieronder toegelicht), het Medewerkerportaal en Ons Agenda.

Zie Toelichting op GRZ DBC's in Ons voor meer informatie.

GRZ DBC-activiteiten registreren in een rapportage

Ga naar de rapporages van de cliënt. Hier heb je de mogelijkheid om bij een tekstuele rapportage ook een tijdregistratie in te voeren.

Tijd registreren via een rapportage is alleen mogelijk bij cliënten met een reeds geopend DBC-traject, tenzij anders ingesteld in het weekkaartprofielen configureren.

/topic-images/2019-09-30%2016_40_18-Dossier_587.png

Je kunt hier aangeven hoeveel tijd je aan een bepaalde activiteit hebt besteed. Afhankelijk van het weekkaartprofiel van de medewerker wordt bepaald welke uursoorten kunnen worden geregistreerd.

Als je alleen gegevens in het dossier in wilt voeren en geen tijd wilt registereren, zul je dit aan moeten geven door de registratievelden te verbergen via Verwijder tijdregistratie.

De bepaling van het tijdstip van de registratie gebeurt als volgt:

  • Als bij de rapportage geen tijdstip wordt ingevoerd (zoals in dit voorbeeld), wordt de tijd van het invoeren van de registratie gebruikt als eindtijd van de registratie. In dit geval is het 16:40 uur. En door een registratie van 40 minuten op te geven wordt de begintijd 40 minuten eerder gezet, op 16:00 uur.

  • Als bij de rapportage wel een handmatige tijd wordt ingevoerd (starttijd)*, wordt deze tijd gebruikt als begintijd van de registratie. Vervolgens wordt de duur van de registratie daarbij opgeteld.

Handmatig invoeren van tijd is mogelijk als rapportage op tijd is geconfigureerd.

Je kunt onder het menuitem Rapportage de registraties niet terug zien. Je kunt hier alleen een registratie invoeren. De ingevoerde registraties van deze cliënt vind je terug onder Zorgregels corrigeren. Alle eigen registraties kun je terugvinden in het medewerkerportaal.

Inhoudsopgave