resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Ons Planning: inzage beperken tot de publicatiedatum

Ons Planning: inzage beperken tot de publicatiedatum

In deze handleiding lees je meer over de optie 'Beperk inzage tot de publicatiedatum' waarmee je aangeeft tot wanneer de teamroosters, de teamplanning, de eigen planning en het eigen rooster zichtbaar zijn voor de leden uit het team. Ook heeft deze optie effect op de planning en het rooster in Ons Vandaag en de informatie die in de nieuwe widgets wordt weergegeven.

In Ons Planning is het mogelijk om op teamniveau een datum in te stellen vanaf wanneer er geen inhoud meer vrijgegeven is voor de teamleden. Op deze manier kan de roosteraar een bepaalde periode eerst vullen en pas zichtbaar maken voor de teamleden nadat het roosteren afgerond is. Hiermee wordt voorkomen dat teamleden verwachtingen ontlenen aan een rooster dat of een planning die nog in concept is. Deze functionaliteit is per team in te stellen.

Benodigde autorisatie

Als je de functionaliteit Beperk inzage tot de publicatiedatum wilt activeren en een publicatiedatum in wilt voeren, heb je ten eerste een van deze autorisatietaken nodig:

 • Ons Planning - Plannen en roosteren (Alle teams)

 • Ons Planning - Plannen en roosteren (Eigen teams)

 • Ons Planning - Roosteren (Eigen teams)

 • Toegang tot Ons Planning - Applicatiebeheer

Ten tweede heb je ook een van deze autorisatietaken nodig:

 • Ons Planning - Instellingen [van een team] bewerken

 • Ons Planning - Instellingen van alle teams bewerken

Inzage tot publicatiedatum per team inschakelen

 1. Ga via Mijn teams naar het team waar een publicatiedatum ingesteld moet worden.

 2. Ga naar het Dashboard van het team en klik op Mijn teaminstellingen

 3. Zet het vinkje bij Beperk inzage tot de publicatiedatum aan.

/topic-images/Beperk%20inzage%20tot%20de%20publicatiedatum_1267.jpg

Publicatiedatum instellen

De publicatiedatum is op twee plekken in te stellen:

 • Bij Gepubliceerd tot in het scherm waar de functionaliteit ook geactiveerd moet worden.

 • In het roosterscherm zelf via de optie Publicatie. Deze optie vind je in de gereedschapskist op het moment dat de functionaliteit is geactiveerd. Klik op het datumveld onder Nieuwe publicatiedatum om de datum aan te passen.

  /topic-images/2020-08-03%2014_46_40-De%20Pimpelaar_1268.png

Effect van 'Beperk inzage tot de publicatiedatum'

Staat de functionaliteit ingeschakeld bij een team? Dan is dit op verschillende plekken te zien:

 • Effect in het roosterscherm van het team in Ons Planning: hier is in het nieuwe rooster bij Gereedschap de optie Publicatie zichtbaar. Hier is te zien tot wanneer het rooster voor de teamleden zichtbaar zal zijn.

 • Inzage in rooster/planning: Diensten, flex-inschrijvingen en on(beschikbaarheden) van een team zijn vanaf de ingegeven datum niet meer zichtbaar voor het rooster waar een publicatiedatum ingevoerd is.

/topic-images/Publicatie%20teamrooster_1269.png
 • Medewerkers die ook ingepland zijn op een rooster van een ander team waar Beperk inzage tot de publicatiedatum niet aan staat of een andere datum heeft, zien wel de diensten van deze andere teams. Zij worden via een speciale melding op de publicatiedatum geattendeerd: Vanaf [datum] hebben nog niet alle teams hun roosters bekendgemaakt.

 • (On-)beschikbaarheden die niet aan een team zijn gekoppeld én voorzien zijn van een begin- en eindtijd, worden altijd in het rooster getoond, ongeacht de opgegeven publicatiedatum

 • Het blijft mogelijk om flexaanvragen uit te zetten in een periode waarin het rooster nog niet gepubliceerd is. Deze flexaanvragen zijn zichtbaar in het flexrooster in de inzage van het rooster/planning.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave