resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Cliëntprofielen vastleggen

Cliëntprofielen vastleggen

Vanaf 1-1-2025 is de registratie van cliëntprofielen in de wijkverpleging verplicht bij het declareren van zorg. De NZa heeft nieuwe cliëntprofielen en vragenlijsten ontwikkeld om zorgorganisaties hierop voor te bereiden. Deze nieuwe vragenlijsten en cliëntprofielen zijn per 14-11-2023 beschikbaar in de Ons-suite.

Op de de website van de NZA lees je het nieuwsbericht over de nieuwe cliëntprofielen en vragenlijsten.

Benodigde autorisaties

  • Het Zvw-cliëntprofiel [van een cliënt] aanmaken en aanpassen

  • Het Zvw-cliëntprofiel [van een cliënt] bekijken

  • Het Zvw-cliëntprofiel [van een cliënt] verwijderen

  • Rapportage Cliënt profielen (ZVW) genereren

Beheer cliëntprofielen

Let op: Je moet onderstaande stap uitvoeren om met de juiste en actuele versie te werken. Momenteel zijn er namelijk twee versies die je kan gebruiken.

Ga in Ons Administratie naar Beheer Instellingen Dossierinstellingen Klinimetrie-instellingen en selecteer Cliëntprofielen in het linkermenu. Vervolgens kun je via het tandwiel-icoon de juiste versie van de Cliëntprofielen instellen. Druk op de knop Opslaan om de geselecteerde versie te bevestigen.

Cliëntprofielen aanpassen/kopiëren

Als je al een cliëntprofiel voor een cliënt hebt vastgelegd, klik je op de knop Nieuw zorgplan. Je maakt dan eerst een concept zorgplan. Klik vervolgens op de knop Cliëntprofiel. Je krijgt dan de optie om het vorige profiel te kopiëren of om een nieuw profiel te maken.

/topic-images/Clientprofiel7_2119.png

Vragenlijst Cliëntprofielen invullen

Klik je op de knop Cliëntprofiel, dan word je automatisch doorgeleid naar Klinimetrie waar de vragenlijst Cliëntprofielen 2024 voor je wordt geopend. Daar voer je eerst in of de cliënt palliatief/terminale zorg krijgt en/of er DKDL-informatie beschikbaar is.

/topic-images/Clientprofiel6_2118.png

Afhankelijk van de antwoorden krijg je direct een cliëntprofiel of de casemixvragenlijst met vragen over de Draagkracht, Draaglast en Ondersteuningsbehoefte van de cliënt. Aan de hand van deze antwoorden wordt het bijbehorende profiel automatisch berekend.

/topic-images/Clientprofiel5_2117.png

Als je op het i'tje voor de antwoorden klikt zie je de uitgebreide antwoorden zoals ze beschreven zijn door de NZa.

/topic-images/Clientprofiel4_2116.png

Het is altijd mogelijk om beoordelingen of opmerkingen toe te voegen. Hiermee kun je extra informatie geven, bijvoorbeeld als er geen DKDL-informatie beschikbaar is in verband met zorgmijding.

/topic-images/Clientprofiel3_2115.png

Zichtbaarheid

In het planoverzicht zie je altijd welk cliëntprofiel actief is. Hierbij worden de titels van de NZa aangehouden.

/topic-images/Clientprofiel2_2114.png

Rapportage Cliëntprofielen (ZVW)

Ga in Ons Administratie naar Rapportage Cliënten Cliëntprofielen (ZVW) en selecteer de periode waarover je het rapport wil draaien. Ons Administratie bekijkt de aanwezige profielen en controleert welke zorglegitimaties er op dat moment zijn. Geef ook aan op basis van welke filter voor de urenberekening je het rapport wil uitvoeren. In het rapport zelf zie je voor welke cliënten er een profiel is ingericht en hoeveel uren er bij de cliënt per product en deskundigheid zijn geschreven.

Inhoudsopgave