resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Behandelingen bij een eerstelijnstraject handmatig toevoegen of bewerken

Behandelingen bij een eerstelijnstraject handmatig toevoegen of bewerken

Deze handleiding beschrijft het handmatig toevoegen of aanpassen van behandelingen bij een eerstelijnstraject.

De eerstelijnszorg-behandelingen worden doorgaans geregistreerd via Ons Agenda. Het is belangrijk om hierbij het juiste uursoort te selecteren.

Voor het registreren van behandelingen via Ons Agenda, zie Ons Agenda: Eigen afspraak registreren.

Daarnaast is het mogelijk om behandelingen handmatig te registreren via Ons Administratie. In de praktijk zal dit met name gebruikt worden op het moment van aanpassen of (ont-)koppelen van registraties met behandelingen.

Benodigde autorisaties

 • Taak: Eerstelijnstraject [van een cliënt] bewerken

 • Taak: Eerstelijnstraject [van een cliënt] inzien

 • Taak: Zorgregels [van cliënten] bewerken

Als je achteraf behandelingen wilt wijzigen, heb je de taak Corrigeren en aanvullen (uren) nodig. Houd er rekening mee dat deze taak erg uitgebreid is en in totaal 19 rechten bevat.

Behandelingen bewerken of toevoegen

 1. Ga in Ons Administratie naar het eerstelijnstraject van een cliënt. Deze is te vinden onder het menu Overzicht .

  Onder het kopje Behandelingen zijn alle geregistreerde behandelingen zichtbaar. Gefiatteerde behandelingen zijn te herkennen aan het vinkje voor de regel.

  /topic-images/behandelingen_243.png

  Als in Ons Agenda een registratie voor eerstelijnszorg wordt gemaakt, wordt dit zichtbaar als behandeling onder het traject. Bij meerdere trajecten kan de behandelaar kiezen aan welk traject de registratie gekoppeld wordt.

 2. Klik onder het kopje Behandelingen op het plusje om een behandeling handmatig toe te voegen, of achter een bestaande handleiding op het Potloodje om een behandeling aan te passen.

 3. De opties voor de behandeling spreken voor zich, de begin- en eindtijd. Een behandeling kan niet vóór de start van het traject liggen.

  /topic-images/2019-05-20%2015_35_31-Ons_242.png

Behandelingen (ont)koppelen

Het kan voorkomen dat een behandeling op een oud traject van een cliënt geregistreerd worden. Dit kan bijvoorbeeld bij veranderde zorgvraag. Deze behandelingen kunnen dan niet gedeclareerd worden. Om dit op te lossen bestaat de mogelijkheid om behandelingen los te koppelen van een traject, en aan aan een ander traject te koppelen.

Behandelingen ontkoppelen

Een behandeling is te verwijderen door in onder het kopje Behandelingen de gewenste behandeling te bewerken, en op de knop Verwijder te klikken. Er zal een bevestiging gevraagd worden voor het verwijderen.

Ongekoppelde behandelingen koppelen

Ongekoppelde behandelingen staan onder het kopje Ongekoppelde zorgregels. Alle ongekoppelde behandelingen van deze cliënt zijn zichtbaar. De behandlingen is te koppelen door op het link-icoontje te klikken achter de behandeling.

/topic-images/behandelingen--ont-koppelen_246.png
Applicatie(s)
Inhoudsopgave