resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Beaufort-roosterexport

Beaufort-roosterexport

Uitleg en instructie over het uitvoeren van de Beaufort-roosterexport

De Beaufort-roosterexport genereert diverse exportbestanden waarin drie onderdelen terugkomen. Met behulp van verschillende inrichtingsopties kunnen meerdere exportprofielen gemaakt worden voor verschillende doeleinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om verschillende exports op te stellen voor specifieke contracttypes of voor specifieke organisatie-eenheden.

Verwijderde dagen en regels: als je de hele dag verwijdert, resulteert dit in een ;J regel. Als je alleen een gedeelte van de dag verwijdert, dan wordt die dag opnieuw geëxporteerd zonder de verwijderde regels. Beaufort concludeert hier vervolgens zelf uit dat er regels ontbreken en verwerkt die wijziging.

De Beaufort-export levert verschillende gegevens aan:

 • Gefiatteerde uren

  De export neemt alleen gefiatteerde werkuren mee. Hiervoor wordt het bestand 'urenBeaufort' gegenereerd:

  /topic-images/2019-05-10%2016_51_13-urenBeaufort-20190510084217%20-%20Notepad_229.png

   

 • Vakantie/ en Compensatiesaldo uitbetalingen

  (Optioneel) Alle klaarstaande uitbetalingen worden eenmalig geëxporteerd. Mutaties binnen dit onderdeel worden niet ondersteund. In dat geval wordt een nieuwe (positieve of negatieve) uitbetaling klaargezet voor de medewerker. Deze informatie wordt via het bestand 'DPIA100' gegenereerd:

  /topic-images/beaufort-DPIA100_231.png

   

 • Kilometers en/of kilometer-uitbetalingen

  Het bestand maakt een splitsing in in kilometers onder de 10 kilometer per dag en kilometers boven de 10 kilometers per dag. Mutaties voor dit onderdeel worden wel ondersteund: bevat de eerste export een uitbetaling voor 10 kilometer? En bevat een latere export over dezelfde periode een mutatie, omdat de medewerker geen 10, maar 15 kilometer uitbetaald krijgt? Dan staat er 5 kilometers in de Excel-sheet. Deze uitbetalingen worden via een Excel-bestand gegenereerd:

  /topic-images/2019-05-10%2016_52_40-kilometers-20190209161945%20-%20Excel_230.png

De gegenereerde exportbestanden zijn in te lezen in het roosterpakket van Beaufort. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat het roosterpakket de verloningsberekeningen uitvoert. Het is mogelijk om mutatie-exports uit te voeren: dit betekent dat dezelfde periode op een later moment nogmaals geëxporteerd wordt. De eventuele veranderingen binnen die periode worden dan meegenomen. Het exportprofiel biedt verschillende mogelijkheden om deze mutaties wel of niet mee te laten komen.

Te nemen stappen

Volg voor een juiste export de onderstaande inrichtingsadviezen en -stappen:

Applicatie(s)
Inhoudsopgave