resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Automatische cliënt- en medewerkernummers instellen

Automatische cliënt- en medewerkernummers instellen

Uitleg over de optie om automatisch cliënt- en medewerkenummers aan te laten maken in Ons.

Het is mogelijk om cliënt- en medewerkernummers automatisch te genereren. Dit zorgt ervoor dat elke cliënt of medewerker het volgende nummer in de reeks krijgt.

Gebruik deze functionaliteit niet als medewerkers of cliënten (doorlopend) geïmporteerd worden. Als een combinatie van importeren en automatisch nummeren wordt gebruikt, ontstaan fouten of conflicten.

Benodigde autorisatie

 • Taak: Applicatiebeheer

Instellingen voor nummering

De instellingen voor cliënt- en medewerkernummers werken hetzelfde.

 1. Ga naar Beheer Instellingen Overige Instellingen Cliënt- en medewerkernummers .

  /topic-images/2019-03-18%2013_57_49-Instellingen_73.png
 2. De volgende instellingen voor cliënt- en medewerkernummers verschijnen:

  /topic-images/2019-03-18%2013_23_30-Instellingen_68.png

  • Automatisch nummeren: Dit kan gebruikt worden om elke nieuwe cliënt of medewerker automatisch het volgende nummer te geven.

   Met deze optie krijgt iedere nieuwe cliënt die je toevoegt, automatisch een oplopend nummer. Zet deze optie alleen aan als de al aanwezige cliëntnummers hetzelfde van opbouw zijn.

   Als je bijvoorbeeld tot nu toe cliëntnummers met letters gebruikt, kun je de automatische nummering niet zomaar zonder letters laten verlopen. Dit kan op verschillende plekken in de applicatie voor foutmeldingen zorgen (bijvoorbeeld bij het inlezen van (handmatige) berichten of via de Berichtenbox).

  • Cliënt- / medewerkernummer kan veranderd worden: Dit geeft aan of een nummer handmatig gewijzigd kan worden bij het invoeren.

  • Volgnummer: Dit bepaalt het huidige nummer. Als je dit nummer wil wijzigen, kan dit alleen door een hoger nummer te kiezen.

 3. Klik op Opslaan om wijzigingen door te voeren.

Geavanceerde nummering

Het is mogelijk om een aantal extra opties voor de nummering toe te passen. Deze instellingen zijn niet via de applicatie te configureren. Neem contact op met Support via een ticket als je de volgende opties wil gebruiken:

Voorvoegselnummer

 • Te gebruiken bij: cliëntnummer en/of medewerkernummer.

 • Toelichting: Dit houdt in dat het cliënt- en/of medewerkernummer uit twee delen zal bestaan; je krijgt een veld 'voorvoegsel cliënt/medewerkernummer' dat een gebruiker zelf handmatig kan invullen (bijvoorbeeld 0000) en een veld 'cliënt/medewerkernummer' (bijvoorbeeld 5678). Het voorvoegsel is een los veld en aanpasbaar. Het totale cliënt/medewerkernummer uit dit voorbeeld zal dan zijn '0000 5678'.

 • Let op: dit werkt niet met terugkwerkende kracht. Je kunt alleen bij alle nieuwe cliënten een voorvoegselnummer toevoegen.

Automatisch voorvoegsel in hetzelfde veld als het cliëntnummer-veld

 • Te gebruiken bij: alleen het cliëntnummer.

 • Toelichting: Dit houdt in dat het cliëntnummer altijd automatisch begint met een specifieke waarde in het cliëntnummer-veld. Voorbeeld: als het automatische voorvoegsel 0000 is, dan zal het clientnummer 00005678 zijn, wat steeds opgehoogd wordt. Deze optie is anders dan 'voorvoegselnummer' waarbij een afzonderlijk veld wordt toegepast. Het is mogelijk om als voorvoegsel cijfers en/of letters te gebruiken. Een voorvoegsel 'abc' zal dan resulteren in cliëntnummer abc5678.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave