resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Aanlevering zorgvraagtypering bij NZa

Aanlevering zorgvraagtypering bij NZa

Alle zorgaanbieders in de ggz en forensische zorg leveren gegevens bij de NZa aan over de verrichte zorg. Vanaf 1 juli 2023 is het verplicht om ook de zorgvraagtypering aan te leveren bij de NZa. Hiermee zorgt de NZa ervoor dat de zorgvraagtypering blijft aansluiten op de dagelijkse praktijk.

Voor de aanlevering van zorgvraagtyperingen bij de NZa is een account nodig. Elke organisatie moet die voor 1 september 2022 hebben aangevraagd. Zie aanleveren gegevens zorgvraagtypering via Zorgbeeldportaal voor meer informatie. In de Ons-suite is voor deze aanlevering het exportprofiel Zorgvraagtypering aanlevering beschikbaar. Ga hiervoor naar Beheer Exports en klik op Toevoegen om dit exportprofiel toe te voegen.

/topic-images/ZVT-aanlevering1_1978.png

De velden API gebruikersnaam/AGB-code, API wachtwoord, Zorgvraagtypering API-KEY en Instelling volgnummer vul je met de informatie die je vanuit de NZa hebt gekregen. Mocht je deze gegevens niet meer hebben, dan log je in bij Zorgbeeldportaal om je gegevens te bekijken.

Meerdere AGB-codes voor de zorgorganisatie

Als je als zorgorganisatie meerdere AGB-codes hebt, heb je ook meerdere accounts bij de NZa nodig. Het exportprofiel houdt namelijk rekening met de AGB-code en filtert bijvoorbeeld op de financiële boekingen die onder die code vallen.

Test- en productie-export

De aanlevering zorgvraagtypering is een export die veel informatie moet ophalen. Het kan even duren voordat deze is voltooid. De testexport wordt niet naar de NZa verstuurd. De productie-export wordt dat wel.

Mogelijk zie je niet direct resultaat als je de productie-export verstuurt. De NZa hanteert een maximumtermijn van 48 uur voor antwoorden. Als het klokje met vinkje wordt weergegeven, zoals hieronder, wacht Ons Administratie nog op antwoord van de NZa:

/topic-images/ZVT-aanlevering2_1977.png

Ook nadat er antwoord van de NZa komt, kan er een rood driehoekje met een uitroepteken worden weergegeven. De export is dan niet gelukt. Bekijk het rapport om te controleren waarom dit het geval is.

Productie-export met foutresultaat vanuit NZa

Als er een foutresultaat vanuit de NZa wordt teruggegeven, herken je dit aan een rood driehoekje in bovenstaand overzicht. Een rapport van het foutresultaat van deze export ziet er als volgt uit:

/topic-images/FoutresultaatNZa_1980.png

Succesvolle productie-export

Het rapport van een succesvolle productie-export ziet er als volgt uit:

/topic-images/Goed%20resultaat%20NZa_1979.png
Applicatie(s)
Inhoudsopgave