Releasebeleid mobiele apps en MDM/EMM

Uitrol van mobiele apps

Nieuwe releases van mobiele apps worden gefaseerd uitgerold. De verschillende fases zijn:

Bèta(test)-fase: Elke app wordt eerst beschikbaar gemaakt als bèta. Dit is voor gebruikers die als eerste nieuwe functies willen ontvangen, bijvoorbeeld om deze te testen. Wil je aan deze fase meedoen? Geef je dan op voor het bètaprogramma in jouw appstore.

-> De datum waarop een nieuwe versie beschikbaar is in bèta, staat in Ons Aankondigingen gelijk aan de Installatiedatum test.

Productie-uitrol: Als in de bètafase geen problemen in de nieuwe versie opspelen, wordt de app geleidelijk in productie uitgerold over een periode van – ongeveer – 3 tot 7 dagen. Deze periode is afhankelijk van wat er uitgerold wordt: complexe functionaliteit neemt logischerwijs langer in beslag. In eerste instantie krijgt willekeurig een klein deel van alle gebruikers de nieuwe versie, en als die versie stabiel lijkt, wordt dit aantal verhoogd naar een groter deel. Als ook blijkt dat de versie stabiel blijft voor deze groep, dan wordt de applicatie voor iedereen beschikbaar gemaakt.

-> De datum waarop de productie-uitrol start, staat in Ons Aankondigingen gelijk aan de Releasedatum productie.

Veilig updaten

Versies van de apps worden op één centrale plek beheerd, namelijk de App Store en Google Play Store. De apps, of updates daarvan, worden niet afzonderlijk via andere kanalen door Nedap verstrekt. Hiermee kunnen eindgebruikers op hun mobiele apparaten altijd op een veilige manier de laatste versie installeren en up-to-date houden. De Google Play Store en de App Store hebben ingebouwde veiligheidsmechanismen die elders niet gegarandeerd zijn.

Er zijn drie manieren waarop updates van apps geïnstalleerd kunnen worden:

MDM of EMM-tools

Apps op het toestel worden door een MDM of EMM-tool (Mobile Device Management of Enterprise Mobility Manager) door de zorgorganisatie beheerd. In deze situatie is het van belang om de Nedap apps automatisch te laten updaten. Voor Android bevelen we aan om gebruik te maken van moderne EMM's die gebaseerd zijn op Android Enterprise. Deze stellen je organisatie o.a. in staat om gebruik te maken van Managed Google Play. Op deze manier kan de EMM de Androidapps van Ons installeren en updaten via een beheerde Google Play Store. Een lijst van van aanbevolen EMM's voor Android is te vinden in de Android Enterprise Solutions Directory.

Waarom kan ik de Ons-apps niet vinden?

De Ons-apps zijn alleen beschikbaar voor Nederland, België en Duitsland. Controleer de locatie-instellingen van je tool als de apps niet beschikbaar zijn.

Updates ingeschakeld

Op het toestel staan automatische updates ingeschakeld: nieuwe versies van de apps worden automatisch door het toestel geïnstalleerd.Deze manier wordt door ons aanbevolen als er geen gebruik wordt gemaakt van MDM-tools.

Updates uitgeschakeld

Op het toestel staan automatische updates uitgeschakeld: de medewerker dient zelf handmatig de update te installeren.Deze manier wordt door ons niet aanbevolen als er geen gebruik wordt gemaakt van MDM-tools.