resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.

Pilot: Autoriseren op basis van rolbereik

Informatie

We willen het gebruik van autorisatieregels in Ons Autorisatie vereenvoudigen. Het huidige systeem maakt inefficiënt gebruik van dynamische groepen en staat toe dat er veel handmatige aanpassingen worden aangebracht. Hierdoor wordt het autorisatiebeleid complex voor organisaties en zien we regelmatig dat er onnodige roltoewijzingen zijn aangebracht.

Autoriseren op basis van rolbereik

Om deze uitdagingen in het autorisatiebeheer zo goed mogelijk te kunnen aanpakken, willen we jullie als zorgorganisatie aanmoedigen om het autorisatiebeleid in te richten op basis van rolbereik. Het idee van dit nieuwe autorisatieproces is dat de rol vanaf nu bepalend is voor het bereik. Bij het toewijzen van een rol aan een gebruiker. Eventuele uitzonderingen op het bereik kunnen makkelijk worden toegevoegd bij de roltoewijzing en zijn daarna eenvoudig terug te vinden in één overzicht, namelijk in de rol onder Rolbereik.

Via de onderstaande video lichten we het autoriseren op basis van rolbereik toe en hoe jij je kunt aanmelden voor de pilot. Als de video niet laadt, kun je de video ook via deze link bekijken.

We nodigen je graag uit om deel te nemen aan deze pilot. Hiervoor hebben we deze pilot-pagina op Samenwerken gemaakt waar je aanvullende informatie vindt over de pilot.

 

 

Aanmelden

  • Status: aanmelding open
  • Aanmelden: via dit aanmeldformulier
  • Functionaliteit inschakelen: Na de kick-off
  • Feedback, tips, vragen en bugmeldingenSamenwerken met Nedap
  • Handleiding: begeleiding via kick-off sessie