Vanaf 4 mei meldingen in Nedap apps bij gebruikers met verouderde apps

04-05-2020

Zoals eerder via mailings en via het Supportportaal aangekondigd, vervalt op 1 juni de ondersteuning van TLS-versies ouder dan 1.2 voor mobiele apps. Daarom kunnen gebruikers die niet de meest recente versie van de Android (en iOS) apps gebruiken vanaf 4 mei een melding te zien krijgen bij het openen van de door hen gebruikte verouderde apps.

Via de melding wordt de gebruiker gevraagd om de app te updaten naar de meest recente versie van de app. Vanaf 1 juni zijn de apps alleen nog te gebruiken nadat de update naar de onderstaande nieuwe versies doorgevoerd is. De meest recente Android-versies waarnaar geüpdatet kan worden:

• Nedap Ons app 3.2
  • Ons Dossier app 2.5
  • Ons Toegangscode app 1.2
  • Ons Medicatiecontrole app 1.10

Gebruikers van deze versies krijgen dus geen melding.

Apps in pilot en iOS apps
Ons Vandaag en Ons Wondzorg zijn nog niet voor iedereen te gebruiken (in pilot) en kunnen snel veranderen. Bij deze apps is het versienummer waar naar geupdate kan worden, nog niet bekend. Ook voor iOS apps geldt dat gebruikers van oudere versies het advies zullen krijgen te updaten naar de nieuwste versie van de apps, als zij die nog niet gebruiken. Deze versies worden volgende week bekend. Voor iOS geldt echter dat deze gebruikers over het geheel genomen actuele versies van de apps gebruiken en regelmatig updaten.

Welke meldingen verschijnen er?
Afhankelijk van hoe oud de gebruikte versie van de app is en hoe dichtbij 1 juni is, krijgt de gebruiker een van de onderstaande meldingen:

Meer informatie

• Meer informatie over minimaal vereiste versies van onze mobiele apps is te vinden op het Supportportaal onder  Updatebeleid -> Mobiele apps.