Het nieuwe rooster: update op voortgang en ontwikkeling

22-07-2019

Het nieuwe rooster staat al geruime tijd standaard aan. Via een periodiek nieuwsbericht houden we belangstellenden graag op de hoogte van de voortgang en ontwikkeling van dit vernieuwde onderdeel van Ons Planning. Het laatste nieuwsbericht hierover dateert alweer van 19 augustus. Hoog tijd dus voor een update!

Doorgevoerde verbeteringen

Twee belangrijke wijzigingen zijn doorgevoerd:

• De berekening van het compensatiesaldo per maand (versie 2019.8):
    Feedback op de berekeningswijze van compensatie in het nieuwe rooster, heeft bijgedragen aan deze aanpassing om de compensatieberekening weer per maand te berekenen, gelijk aan de werking in het oude rooster.
  • Berekening meeruren bij min-max contracten (versie 2019.8)
    Ook volgen we bij de berekening van meeruren bij min-max contracten nu de bijbehorende verloningsinstelling uit Ons Administratie.

Verder zijn er performanceverbeteringen doorgevoerd en diverse kleine verbeteringen en bugfixes. Voor een volledig overzicht van alle functionele wijzigingen en release notes kun je terecht op Ons Aankondigingen.

Actief feedback verzamelen

In de afgelopen periode hebben we diverse meekijksessies en gesprekken gehad met roosteraars. Ook in de komende maand staan er enkele gesprekken met eindgebruikers gepland. Dit helpt ons een goed beeld te krijgen van het verloop van de overgang en van de behoeftes bij de verschillende soorten gebruikers.

Demofilmpje

De sessies hebben geresulteerd in een handig demofilmpje. Het filmpje helpt gebruikers die snel vertrouwd willen raken met de mogelijkheden van het nieuwe rooster eenvoudig op weg.

Naast het filmpje zijn er vanzelfsprekend reguliere handleidingen beschikbaar.

Oude rooster langer beschikbaar

Eerder gaven we aan dat het oude rooster in ieder geval tot eind 2019 beschikbaar blijft. We hebben gemerkt dat gebruikers behoefte hebben aan een langere overgangsperiode: het oude rooster blijft daarom ook in 2020 nog tot nader bericht beschikbaar.