resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.

Declaratie Wzd-zorg

18-11-2022

Vanaf 1 januari 2023 gaat de declaratie van Wzd-producten niet meer via de OS301-export, maar via een AW319-export. Om dit proces te ondersteunen vanuit Ons, stellen we het volgende voor:

Afsluiting
De Wzd-producten die handmatig geconfigureerd zijn voor de OS301 dienen een einddatum van 31-12-2022 te krijgen. Indien er geen einddatum gevuld is, dan vullen wij automatisch een einddatum van 31-12-2022.

Declaratie vanaf 1-1-2023

Vanaf 1 januari 2023 zijn er vijf actieve prestaties voor werkzaamheden medische verklaring in het kader van de WZD. Deze nieuwe prestaties gelden zowel voor de Zvw als voor de Wlz. Hierdoor kunnen de WZD-prestaties dus verschillend gedeclareerd worden, zodat er voor de zorgprofessional geen verschillend proces is tussen Zvw- en Wlz-cliënten. De situatie van de cliënt op het moment van de crisis en het moment van de CIZ-indicatie bepalen de manier van declareren. Voor de declaratie van Wlz-prestaties kan, net zoals eerder, gebruik gemaakt worden van de standaard beschikbare (indicatievrije) Wlz-prestaties in Ons. Voor de declaratie van WZD-prestaties die onder de Zvw vallen stellen wij voor om hier een nieuwe financieringsstroom voor toe te voegen (vergelijkbaar met de ZVW-GZSP-financieringsstroom) waarmee de Wzd-producten gedeclareerd kunnen worden. Een cliënt kan op die manier namelijk zowel een ZVW-zorglegitimatie hebben als een ZVW-WZD-zorglegitimatie.

Heb je opmerking/aanmerkingen etc. over het voorstel om voor de Zvw-declaratie een nieuwe financieringsstroom toe te voegen, laat het ons dan weten via Samenwerken

Hartelijke groet,
Renée Houwers
Specialist Backoffice