Controleer je automatische XML-importkoppelingen

12-11-2021

Afgelopen dinsdag is het certificaat van het ioserver.net-domein (Ons Administratie) gelijkgetrokken met de rest van de overige domeinen van het Ons-ecosysteem. Inhoudelijk betreft dit een aanpassing van een RSA-certificaat naar een EC-certificaat (Elliptic Curve). EC-certificaten zijn al langere tijd in gebruik, maar wij hebben vernomen dat er verouderde koppelingen zijn die automatisch XML-bestanden aanleveren, waarbij EC-certificaten niet ondersteund worden. Dit betreft koppelingen die gebruikmaken van de API 'ioservice.net/importws/import'.

Als je gebruikmaakt van een automatische XML-import, raden wij je aan om te controleren of deze nog functioneert. Als er problemen met de koppeling zijn, neem dan contact op met de softwareleverancier van deze koppeling. Als tussentijdse oplossing kunnen deze XML-bestanden ook handmatig geüpload worden via de gebruikersinterface in Ons Administratie. Zie daarvoor Gegevens importeren via XML-bestanden voor meer informatie.