Actueel: Wees alert op phishing-pogingen via Ons

12-04-2022

Op dit moment zien we een actieve phishing-poging gericht tegen een klant van Ons. In de phishingmail wordt verwezen naar de website
[organisatienaam].startmetons (punt) com

in plaats van de (juiste) website:
[organisatienaam].startmetons (punt) nl

De phishing-website is afgezien van het websiteadres nauwelijks van echt te onderscheiden.

Wees alert en waarschuw gebruikers
Wij willen jullie erop wijzen dat het verstandig is alert te zijn en om gebruikers te waarschuwen. Wijs gebruikers op de gevaren van phishing: controleer alle afzenders en links in alle mails goed voordat je op een link in een mail klikt.

Genomen stappen
We hebben inmiddels stappen gezet om de phishingsite uit de lucht te (laten) halen. Helaas is dit is een complex en langdurig proces, vandaar dat we op deze manier extra waarschuwen.

Meer informatie
Kijk voor meer tips op veilig inloggen in Ons: informatie voor gebruikers.