resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Wzd-functionarisfunctionaliteit gebruiken

Wzd-functionarisfunctionaliteit gebruiken

In deze handleiding lees je meer over de ondersteuning voor Wzd-functionarissen bij maatregelen.

In het proces van het aanmaken en activeren van een maatregel is ondersteuning voor de Wzd-functionaris ingebouwd. Bij maatregelen voor Onvrijwillige zorg of Vrijwillig volgens stappenplan is daarvoor de knop Indienen voor goedkeuring beschikbaar.

Maatregelen indienen voor goedkeuring

Een medewerker kan een maatregel voor Onvrijwillige zorg of Vrijwillig volgens stappenplan aanmaken en vervoglens op de knop Indienen voor goedkeuring klikken.

/topic-images/OnvrijwilligeZorgIndienenVoorGoedkeuring_1933.jpg

Als diegene vervolgens bevestigt dat de maatregel moet worden ingediend, dan kan diegene de maatregel niet meer veranderen.

/topic-images/MaatregelGoedkeuren_1931.png

De maatregel wordt dan opnieuw geladen en bovenin staat Maatregelen wachten op goedkeuring. Vanaf dat moment ziet de Wzd-functionaris in de Kwaliteitsmonitor dat er taken klaarstaan. Die taken dragen ook de naam Maatregelen wachten op goedkeuring.

/topic-images/KwaliteitsmonitorMaatregelenGoedkeuren_1934.jpg

Klik je als functionaris in de Kwaliteitsmonitor op zo' n taak, dan word je doorgestuurd naar de maatregel in Ons Dossier.

Let op: De Wzd-functionaris moet de taak Vrijheidsbeperkende maatregelen activeren hebben.

Hier kan de Wzd-functionaris vervolgens een oordeel toevoegen over het plan en het plan vervolgens goedkeuren of afkeuren.

  • Goedkeuren: De maatregel wordt direct actief gemaakt, nadat de Wzd-functionaris op Goedkeuren klikt. De maatregel wordt vervolgens in de volgende Stap geplaatst. In de maatregel zelf vind je het oordeel van de Wzd-functionaris terug.

  • Afkeuren: De maatregel wordt terug in concept geplaatst, krijgt de status Onder evaluatie en je kunt de maatregel evalueren. In de maatregel zelf vind je het oordeel van de Wzd-functionaris terug.

Maatregel van stap 1 naar stap 2

Als een maatregel is goedgekeurd door de Wzd-functionaris en in Stap 1 is geplaatst (actief is), kan de maatregel later geëvalueerd worden en van Stap 1 naar Stap 2 worden geplaatst. Volg hierbij dezelfde stappen als bij een normale evaluatie.

/topic-images/MaatregelFunctionarisBekijkenOfBewerken_1932.jpg

Klik bij de maatregel voor Onvrijwillige zorg op Start evaluatie en loop het evaluatieformulier door, zoals je dat gewend bent. Vervolgens kun je de maatregel opnieuw indienen voor goedkeuring. De Wzd-functionairs krijgt vervolgens weer een taak in de Kwaliteitsmonitor en kan bovenstaand proces weer volgen. Let op: Als je de evaluatie start, maar deze nog niet afrondt en teruggaat naar het vorige scherm, kun je via de knop Bekijk (actieve) maatregel de maatregel inzien die nu actief is. Wil je weer verdergaan met bewerken, dan klik je op Bewerk evaluatie.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave