resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Wzd en Wvggz: Overzicht maatregelen en juridische statussen bekijken

Wzd en Wvggz: Overzicht maatregelen en juridische statussen bekijken

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe een totaaloverzicht en enkele statistieken van vrijheidsbeperkende maatregelen en juridische statussen inzichtelijk gemaakt kunnen worden.

Benodigde autorisatie

Om deze gegevens in te mogen zien, moet de gebruiker beschikken over de onderstaande autorisatie:

 • Taak: Overzicht vrijheidsbeperkende maatregelen inzien

Navigatie

Ga in Ons Administratie naar Rapporten Cliënten en klik op Overzicht vrijheidsbeperkende maatregelen.

Maatregelstatistieken en juridische statussen

 1. Zodra een locatie geselecteerd is, worden details over aantallen Vrijheidsbeperkende maatregelen en Juridische statussen weergegeven.

  De rapporten geven alleen een overzicht van de gegevens die op grond van de locatie-autorisaties voor een medewerker inzichtelijk mogen zijn.

  /topic-images/2019-10-04%2011_05_29-VBM8_646.png
 2. De gegevens zijn te filteren op periodes voor zowel begin- als einddatum.

 3. Je kunt aangegeven of ook verlopen maatregelen, maatregelen van cliënten uit zorg, of alleen maatregelen zonder evaluatiedatum getoond moeten worden.

 4. Het overzicht kan gedownload worden als Excel-bestand voor eventuele audits. Alle kolommen die zichtbaar zijn in het overzicht, komen ook in het Excel-bestand.

 5. De registraties van VBM's zijn opgedeeld in nieuwe, beëindigde en nog te activeren VBM's. Deze zijn op hun beurt weer opgedeeld in noodsituaties of zorgplannen, en bij zorgplannen verder onderverdeeld in met of zonder instemming.

 6. Voor de Juridische statussen geldt dat deze zijn onderverdeeld in nieuwe en beëindigde registraties. Deze zijn ingedeeld in de soorten statussen, zoals deze in de applicatie zijn ingesteld.

Maatregelenoverzicht

Dit overzicht is bedoeld om een gedetailleerd totaaloverzicht te hebben van alle vrijheidsbeperkende maatregelen en bij welke cliënten deze ingezet worden. Het overzicht geeft informatie bij wie en wanneer welke specifieke maatregel ingezet wordt of is, wat voor maatregel het precies was en wanneer de maatregel beëindigd en/of geëvalueerd is of wordt. Deze tool is bedoeld voor eigen analyse- en stuuractiviteiten.

 1. Ga naar Rapporten Cliënten en klik op Overzicht vrijheidsbeperkende maatregelen.

 2. Zodra een locatie geselecteerd is, wordt onderaan de pagina een overzicht van alle vrijheidsbeperkende maatregelen weergegeven.

  /topic-images/2019-10-04%2011_05_29-VBM9_647.png
 3. De gegevens zijn te filteren op periodes voor zowel begin- als einddatum.

 4. Je kunt aangegeven of ook verlopen maatregelen, maatregelen van cliënten uit zorg, of alleen maatregelen zonder evaluatiedatum getoond moeten worden.

 5. In het overzicht dat gedownload kan worden als Excel-bestand is ook deze informatie over de VBM's beschikbaar.

Inhoudsopgave