resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Financiële exports en facturen voorbewerken

Financiële exports en facturen voorbewerken

In deze handleiding wordt uitgelegd waarom het mogelijk is om voor te bewerken, wat voorbewerken doet en wanneer het voor zorginstellingen een verbetering kan zijn om deze optie te gebruiken.

Benodigde autorisatie

Je hebt de onderstaande twee taken nodig om exports en facturen voor te kunnen bewerken en om de optie Voorbewerken in of uit te schakelen in jouw omgeving:

  • Taak: Export- en financiële instellingen beheren en exporteren

  • Taak: Rapportage 'Cliëntproductie - Productiemonitor' [van een cliënt] genereren

Benodigde configuratie

Standaard staat voorbewerken in jouw omgeving aan en is het als exportprofiel beschikbaar. Je kunt vervolgens zelf kiezen of je los wilt voorbewerken of automatisch voorbewerken wilt in- of uitschakelen.

Wil je automatisch voorbewerken in- of uitschakelen? Dan heb je de taak Rapportage 'Cliëntproductie - Productiemonitor' [van een cliënt] genereren nodig. Ga naar Beheer Facturatie Instellingen en zoek naar Automatisch voorbewerken. Schakel onder dat kopje de optie Automatisch voorbewerken in of uit.

Wat houdt voorbewerken in?

Bij elke export die je draait, wordt voor bepaalde exporttypen (hieronder benoemd) en factuurruns een voorbewerkende berekening uitgevoerd op de gegevens die in de export komen. Deze voorbewerkactie is gelijk voor alle mogelijke exports, waardoor de applicatie dus meerdere keren dezelfde voorbewerking moet uitvoeren. Als de exports gegevens exporteren over ongeveer dezelfde periode/gegevensset, dan zou dat betekenen dat voor elke export deze voorbewerking opnieuw moet worden uitgevoerd. Als er bovendien meerdere van deze exports worden gedraaid (bijvoorbeeld een AW319 en een of meerdere facturatieruns), dan veroorzaken die dubbele berekeningen dat er meer tijd nodig is voor de exports dan er eigenlijk nodig zou moeten zijn.

Als je los voorbewerkt, kun je de voorbewerkende berekeningen van de exports op een eerder moment uitvoeren. Als er dan meerdere exports na elkaar worden gedraaid, kost dit minder tijd. De applicatie loopt dan namelijk alle berekeningen voor de exports langs. Als dit voltooid is, kun je de exports draaien. Tijdens de exports hoeven vervolgens die berekeningen niet meer te worden uitgevoerd, waardoor de exports sneller klaar zijn.

Inhoudsopgave