resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
VECOZO: systeemcertificaat aanvragen en installeren

VECOZO: systeemcertificaat aanvragen en installeren

VECOZO verzorgt de communicatie tussen ketenpartijen (zorgverzekeraars, zorgkantoren, gemeentes) en zorgaanbieders. Om deze communicatie te waarborgen is het noodzakelijk om een systeemcertificaat aan te vragen en in Ons Administratie te installeren.

Het certificaat van VECOZO kan gebruikt worden voor:

De aanvraagprocedure is gelijk voor deze toepassingen. Het uploaden en installeren van het certificaat in Ons verchilt wel per toepassing.

Zijn er verbindingsproblemen met het systeemcertificaat? Controleer dan onze lijst met mogelijke oorzaken.

Systeemcertificaat aanvragen of vernieuwen bij VECOZO

Voor het aanvragen of vernieuwen van een certificaat moet je inloggen bij VECOZO. Vervolgens kan je een systeemcertificaat aanvragen, danwel vernieuwen.

Je dient zelf aan te geven waarvoor het certificaat gebruikt dient te worden. Dit kan de COV-controle zijn, maar ook de Berichtenbox. In het geval van de Berichtenbox dien je duidelijk aan te geven voor welke AGB-codes het certificaat moet gelden, en voor welke berichtstromen (zoals WLZ, WMO, etc).

Indien er gebruik gemaakt wordt van koepelcodes, dient per koepelcode een certificaat aangevraagd te worden.

Bekijk voor ondersteuning de kennisbank van VECOZO en zoek naar certificaat installeren of verlengen.

Verificatie van de eigenaar van het internetdomein

De verificatie van de domeinnaam geschiedt in principe zonder tussenkomst van Nedap. In uitzonderingsgevallen kan actie vanuit Nedap benodigd zijn. Mocht VECOZO toch vragen om een verklaring dat er gebruik mag worden gemaakt van het internetdomein (.ioservice.net), dan kan hiervoor door Nedap Support een verklaring worden afgegeven. Deze kan worden aangevraagd via een ticket bij Support.

Het certificaat vanuit de browser exporteren

Zodra VECOZO aangeeft dat het certificaat gereed is, kan het systeemcertificaat vanaf de VECOZO-website in je browser worden geïnstalleerd. Omdat Ons een online toepassing is, zal het certificaat vervolgens vanuit je browser geëxporteerd moeten worden (backup maken). Daarna kan je het certificaat in Ons uploaden. Let op dat je het wachtwoord dat je kiest goed bewaart.

Bekijk voor ondersteuning ook hiervoor de kennisbank van VECOZO.

Het certificaat importeren in Ons

Applicatie(s)
Inhoudsopgave