resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Single Sign-On met externe partijen toegelicht

Single Sign-On met externe partijen toegelicht

Met de Single Sign-On mogelijkheden van Nedap Healthcare is het mogelijk om vanaf interne Nedap ONS applicaties bij externe applicaties in te loggen, zonder hiervoor zelf apart inloggegevens in te vullen. Hierdoor ervaren gebruikers van Nedap ONS een soepele integratie van Nedap ONS en de ondersteunde derde partij applicaties.

Gebruik in de praktijk

Let op: Het betreft hier SSO koppelingen met externe partijen. Voor het inloggen in Ons via SSO verwijzen we je graag naar : Inloggen met Single Sign-On (SSO) uitgelegd.

Wanneer een koppeling tussen Nedap ONS en een externe applicatie is vastgelegd, zal een Single Sign-On knop te zien zijn in Nedap ONS. Door op deze knop te klikken zal de gebruiker in de omgeving van de externe applicatie terecht komen, en ingelogd zijn zonder zelf inlogggegevens in te vullen. Zie de handleiding van de betreffende externe applicatie welke toegangsrechten aan gebruikers verleend dienen te worden om te reguleren welke gebruikers toegang hebben tot de SSO functionaliteit.

Single Sign-On koppeling aanvragen en activeren

Een Single Sign-On koppeling moet per externe applicatie apart aangevraagd worden. Dit heeft te maken met het uitwisselen van zorgorganisatie-specifieke inloggegevens tussen Nedap Healthcare en de derde partij. Afhankelijk van de externe applicatie verloopt de aanvraag via Nedap healthcare support of via de helpdesk van de derde partij. Bekijk de handleiding van de betreffende externe applicatie hoe de aanvraagprocedure verloopt.

Toestemmingsverklaring

Voor iedere Single Sign-On koppeling zal bij zowel Nedap als bij de derde externe partij toestemming tot het uitwisselen van gegevens moeten worden gegeven. Deze verklaring kan bij Nedap via het support team gegeven worden door een ticket aan te maken in het ticketsysteem. Het is van belang dat een werknemer die werkzaam is binnen de zorgorganisatie deze toestemming middels een ticket afgeeft.

Beschikbare koppelingen

Er zijn verschillende SSO koppelingen met externe applicaties mogelijk. Voor de beschrijving van de externe applicatie verwijzen we graag naar de sites van de externe partijen zelf. Om te zien welke externe koppelingen momenteel worden ondersteund zie: Beschikbare externe Single Sign-On koppelingen.

Inhoudsopgave