resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Ons Klinimetrie: toegelicht

Ons Klinimetrie: toegelicht

Toelichting op de uitgangspunten van Ons Klinimetrie in Ons

Wat is klinimetrie?

Klinimetrie is een module van Ons Dossier waarin op eenvoudige wijze meetinstrumenten kunnen worden ingevuld en resultaten kunnen worden bekeken en vergeleken. De meetinstrumenten die worden ondersteund zijn door gezondheidswetenschappelijk onderzoek gevalideerd. Denk hierbij aan de DOS, Barthel Index, Tinetti POMA, Berg Balance Scale, SNAQ en meer.

Zelf meetinstrumenten ontwikkelen en importeren

Daarnaast kunnen zorgorganisaties via Ons Formulierenbeheer zelfstandig nieuwe meetinstrumenten (formulieren) ontwikkelen voor Ons Klnimetrie. De in Ons Formulierenbeheer ontwikkelde meetinstrumenten zijn te importerten in Ons Klinimetrie.

Voordelen van klinimetrie

Bij het invullen worden scores op de diverse gemeten onderdelen automatisch uitgerekend. Op een overzicht worden alle beschikbare resultaten weergegeven, bijvoorbeeld in grafieken of in een overzicht met de meest recente meting, afhankelijk van de soort meting. Wanneer hierop wordt doorgeklikt, is de voortgang bij een cliënt te zien in inzichtelijke grafieken en tabellen.

Meetresultaten zijn ook zichtbaar in andere delen van het dossier van de cliënt, zoals in het dossier.

Zelfstandig aangemaakte meetinstrumenten laten valideren

Voldoet een zelfstandig aangemaakt meetinstrument aan een (inter)nationale standaard? Dan kan Nedap het betreffende meetinstrument voor jou als zorgorganisatie of aangesloten partij valideren. Na deze validatie wordt het meetinstrument op de inrichtingspagina binnen Ons Klinimetrie weergegeven met een Ons-logo (zie afbeelding). De meetinstrumenten met een Ons-logo worden standaard beschikbaar gesteld aan alle klanten van Nedap.

Meer informatie: Ons Klinimetrie: validatie meetinstrumenten door Nedap

Platforms waarop Ons Klinimetrie beschikbaar is

Ons Klinimetrie is beschikbaar via de browser en op mobiel: via de Ons Dossier app voor Android. De mogelijkheden en weergave op mobiel verschillen enigszins van de mogelijkheden en weergave via de browser.

Meer informatie: Platforms, configuratie en werking

Applicatie(s)
Inhoudsopgave