Bedoelde je soms ?
De app kan veel persoonlijke informatie van verschillende cliënten bevatten. Om veiligheid van deze gegevens te waarborgen wordt deze op het toestel versleuteld opgeslagen. Alleen de informatie van cliënten waarmee je een behandelrelatie hebt, zal toegankelijk zijn via de app. Je hebt een behandelrelatie met een cliënt als deze in je planning voor de komende dagen staat, of als je de afgelopen 8 weken bij deze cliënt geweest bent.
De toegang tot de app kan worden beveiligd met een pincode of via biometrische verificatie.
Indien een toestel niet meer gebruikt wordt of is kwijtgeraakt, dan kun je via het medewerkerportaal voor dit toestel de toegang ontzeggen. Het toestel heeft dat direct geen toegang meer tot de gegevens die alleen online beschikbaar zijn. Zodra er een actieve internetverbinding heeft, zullen ook alle versleutelde gegevens gewist worden.
Een actieve internetverbinding is nodig om berichten te kunnen lezen en versturen, meldingen te lezen en een cliëntagenda te bekijken. Dit kan zowel via WiFi als via een mobiel netwerk.
Je planning en team- en cliëntgegevens zijn offline beschikbaar. Deze informatie wordt periodiek bijgewerkt indien een internetverbinding beschikbaar is. Het voordeel hiervan is dat je direct je planning kunt inzien of het telefoonnummer van een cliënt kan opzoeken, ook als je op dat moment even geen internetverbinding hebt. Het nadeel is dat informatie verouderd kan zijn als er langere tijd geen internetverbinding is geweest.
Om verouderde informatie zo veel mogelijk te voorkomen, wordt een push bericht naar de telefoon gestuurd zodra je planning gewijzigd is. Het is echter onvermijdelijk dat er een vertraging zit tussen het moment dat je planning gewijzigd wordt en de zichtbaarheid van deze wijziging op je telefoon. Hou er dus rekening mee dat wijzigingen niet altijd direct zichtbaar zijn.
Het is in de Ons Dossier app mogelijk om dossiers in te zien en rapportages te schrijven, óók op het moment dat er geen internetverbinding is. Standaard probeert de app elke zes uur de informatie te verversen. Als een bepaalde cliënt nog niet in jouw cliëntenlijst staat, dan moet je diegene de eerste keer opzoeken terwijl je internetverbinding hebt. Daarna is het dossier van de betreffende cliënt ook offline in te zien. Meer informatie over welke cliënten zichtbaar zijn is hier te vinden.
Rapportages en metingen kunnen ook gemaakt worden terwijl je offline bent; deze worden in het dossier opgeslagen zodra je weer verbinding hebt.
In het geval van een Android toestel is het afhankelijk van de versie van het besturingssysteem hoe de meldingen van de app beheerd kunnen worden.
Klik in een van de gekoppeldde apps op het hoofdmenu.
Klik op Instellingen.
Hier kan ingesteld worden of het toestel een geluid moet afspelen of moet trillen bij het ontvangen van een melding. Daarnaast kan gekozen worden of meldingen bij teamberichten ingeschakeld moet worden.
Klik op Beheer meldingen.
Deze knop leidt je naar het algemene beheerscherm voor meldingen op het toestel, waar allerlei aspecten rondom meldingen aan te passen zijn, zoals geluiden, trillingen, toon op vergrendelscherm, etc.