resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Helder: toegelicht

Helder: toegelicht

Helder is een toepassing voor huisartsen in de vorm van een webapplicatie en een mobiele app die de huisarts via één applicatie eenvoudig en veilig inzage geeft in het (thuis)zorgdossier van de eigen patiënten.

Helder is gestopt met de doorontwikkeling van de applicatie en zal op termijn ophouden te bestaan. Wil je hierover meer informatie, neem dan contact met ons op via support@helder.health of 0544-471683.

Wat is Helder

Helder geeft huisartsen veilige inzage in het (thuis)zorgdossier van de eigen patiënten:

  • Ongeacht bij welke zorgorganisatie de patiënten zorg ontvangt

  • Ongeacht welke dossiersoftware wordt gebruikt

  • Ongeacht welke HIS de huisarts gebruikt.

Ook kan de huisarts via Helder berichten uitwisselen met de zorgmedewerkers van een cliënt, zonder tussenkomst van extra systemen.

Helder is gebouwd op het Nuts framework, een samenwerkingsverband van ICT-leveranciers in de zorg. Hoe meer ICT-leveranciers zich aansluiten bij Nuts, hoe meer zorgdossiers via Helder ontsloten kunnen worden.

Waarom is Helder handig voor zorgorganisaties?

Ook voor zorgorganisaties biedt Helder voordelen. Zo maakt Helder online samenwerken met de huisarts veel gemakkelijker. De koppeling vereist een paar inrichtingsstappen, waarna de online samenwerking direct kan beginnen.

Meer informatie over Helder

Op de website van Helder vind je meer informatie over Helder.

Ben je benieuwd wat de huisarts precies kan doen en kan zien via de Helder app? Bezoek dan het kanaal van Helder op YouTube. Hier krijg je aan de hand van diverse instructiefilmpjes een goed beeld van de werking van de app voor huisartsen.

Het concept van Helder

 

/topic-images/concept%20helder_1001.png

Helder kan verbonden worden met alle elektronische cliëntdossier (ECD) systemen, die de mogelijkheid bieden om gegevens te delen via een webservice. Ook Nedap Ons kan met Helder koppelen. Een zorgorganisatie kan hier goedkeuring voor geven door de koppeling bij Nedap aan te vragen.

Helder ondersteunt het Nuts-principe van een decentrale, open infrastructuur in de zorg. Daarom maakt Helder voor het inloggen in Helder gebruik van de tool Irma, een nieuwe privacy-vriendelijk identiteitsplatform dat ontwikkeld is door de stichting Privacy by Design. Via Irma kan een gebruiker inloggen of zichzelf als ondertekenaar identificeren, waarbij de eigen privacy gegarandeerd wordt.

Achtergrond

Inhoudsopgave