resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Aanvullende diensten en periodieke declaraties: wat is het verschil?

Aanvullende diensten en periodieke declaraties: wat is het verschil?

Uitleg over het verschil tussen aanvullende diensten en periodieke declaraties. Hoewel de beide instellingen worden aangemaakt vanuit het technische framework voor Aanvullende diensten, gaat het om verschillende financiële onderdelen.

Met aanvullende diensten worden niet-zorginhoudelijke diensten bedoeld zoals maaltijdservices, abonnementen en huur van hulpmiddelen. Deze aanvullende diensten dienen in de applicatie geconfigureerd te worden en vervolgens zijn deze bij cliënten toe te voegen en te factureren. deze worden meestal particulier gefinancierd. De eenheden en tarieven van de aanvullende diensten kunnen verschillen: deze kunnen per stuk zijn, of via een periode.

Periodieke declaraties omvatten zorginhoudelijke producten die conform de indicatie gefinancierd moeten worden. De declaraties zijn handmatig, of direct via de legitimatie, toe te voegen. Zodra deze via de legitimatie toegevoegd worden, is een aantal gegevens vooraf ingevuld. Periodieke declaraties worden veelal ingezet voor ZZP's, producten en prestaties van de ZVW (verblijfsprestaties), Wmo/Jw, GGZ en FZ.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave