resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Signaleringen in het rooster

Signaleringen in het rooster

Aan de hand van diverse signaleringen wordt de gebruiker van het rooster geattendeerd op aandachtspunten en relevante situaties om bij het toekennen van diensten aan medewerkers rekening mee te houden.

Werking van signaleringen

Is er sprake van een signalering? Dan wordt de specifieke dienst waar de signalering voor geldt omcirkeld met een rode lijn.

Een signalering in het rooster geldt alleen als waarschuwing en is nooit blokkerend. Het blijft voor de planner/roosteraar mogelijk om de medewerker in te plannen. We gaan ervan uit dat de planner/roosteraar altijd beter kan inschatten wat er mogelijk is.

Het is mogelijk om per dienst bepaalde signaleringen uit te schakelen. Zie Diensten configureren voor meer informatie.

Details van de signalering bekijken

De specifieke signaleringen per problematische dienst zijn te zien via een pop-up scherm. Dit scherm opent door de dienst aan te klikken of door deze via een mouse-over te laten openen. Er kunnen meerdere signaleringen per dienst getoond worden.

/topic-images/ac7fdb62-2021-488c-8806-7d4c1889f15a_607.png

Signaleringen aan of uit zetten

In het rooster is het mogelijk om te filteren op de zichtbare signaleringen. Hierdoor kun je je focussen op een beperkte set van signaleringen. Deze functie is te vinden linksboven in beeld onder het vlag icoontje.

/topic-images/196140205-d24d41a8-a603-42cc-b99e-7731f3f09aba_1924.png

In eerste instantie is niets geselecteerd en worden alle signaleringen getoond. Zodra je een signalering aanvinkt wordt het filter actief. Op dat moment worden alleen nog de toewijzingen met een signalering van één van de geselecteerde types rood omcirkeld. Als het filter actief is zul je naast het vlag-icoon een rood bolletje zien met een nummer. Het nummer geeft het aantal type signaleringen aan dat op dat moment getoond wordt.

Om het filter uit te zetten kun je rechtsbovenin het filter klikken op 'wissen'.

In de tooltip van een diensttoewijzing blijf je ook de signaleringen zien die uitgefilterd zijn. Je kunt ze echter nog wel onderscheiden van de signaleringen die wel in het filter zitten op basis van het uitroepteken-icoon voor de signalering.

Soorten signaleringen

Applicatie(s)
Inhoudsopgave