resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Ben je er nog? Actieve sessies, automatische vergrendeling en 'ik ben er nog'

Ben je er nog? Actieve sessies, automatische vergrendeling en 'ik ben er nog'

Omdat er privacygevoelige informatie in de applicaties ingezien kan worden, worden gebruikers na verloop van tijd automatisch uitgelogd. Hierbij maken wij gebruik van een aantal fases, met elk een eigen geldigheidsduur. Deze geldigheidsduur is niet instelbaar.

Fase 1: Geldige sessie

De sessie is geldig en gebruikers kunnen doorwerken in de applicatie. Een sessie kan maximaal 24 uur geldig zijn op het moment dat gebruikers er doorlopend in zouden werken. Na 24 uur verschijnt er dus altijd een nieuw inlogverzoek.

Fase 2: Controle: is de gebruiker nog actief?

Na 25 minuten van inactiviteit wordt gebruikers gevraagd om te bevestigen dat ze nog actief zijn. Dit kan eenvoudig gedaan worden door op de Ik ben er nog-knop te klikken. Gebruikers kunnen daarna op dezelfde plek in de applicatie verder werken. Het is belangrijk om te weten dat alleen typen niet als activiteit wordt gezien door de applicatie. Hierdoor zal een gebruiker nog steeds de melding krijgen als hij bijvoorbeeld 25 minuten lang achter elkaar alleeneen verslag typt zonder daarbij te klikken.

Fase 3: Sessie vergrendeld

/topic-images/965e67e0-e342-4155-ae14-f7e7dd8d1e66_669.png

Als gebruikers in fase 2 niet op de Ik ben er nog-knop klikken, vraagt de applicatie na 5 minuten om te bevestigen dat ze nog actief zijn. In tegenstelling tot de vorige fase geldt hierbij dat de gebruikers als bevestiging het wachtwoord opnieuw moeten invoeren. De gebruikers kunnen daarna op dezelfde plek in de applicatie verder werken.

Fase 4: Sessie verlopen: gebruiker uitgelogd

/topic-images/e99009f0-e0d1-43cc-9ba1-2cd7311da825_670.png

Voert een gebruiker het wachtwoord niet in in fase 3? Dan wordt de gebruiker 30 minuten daarna automatisch uitgelogd. Diegene moet dan opnieuw inloggen. De applicatie opent dan op de plek waar de gebruiker het laatst actief was.

Inhoudsopgave