resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Ons Toegangscode-app: toelichting, configuratie en gebruik

Ons Toegangscode-app: toelichting, configuratie en gebruik

Informatie over de Toegangscode-app als gratis codegenerator voor tweefactorauthenticatie.

De Ons Toegangscode-app is een mobiele app die gebruikers eenvoudig en kostenloos van een code voorziet waarmee ingelogd kan worden in het medewerkerportaal. Hiermee vormt de Ons Toegangscode-app een gratis alternatief voor het gebruik van authenticatie-SMS'jes, waar per SMS'je een tarief in rekening wordt gebracht. De app kan eenvoudig gekoppeld worden aan het Ons-account van een gebruiker.

Voordelen

  • Gebruik van de Toegangscode-app is gratis, wat het gebruik voordelig maakt ten opzichte van SMS- of gesproken bericht, waarvan de kosten gerekend worden aan de zorgorganisatie.

  • De Toegangscode-app is niet afhankelijk van het mobiele netwerk en de app werkt ook als het toestel offline is (mits datum en tijd goed ingericht zijn).

  • Als de Toegangscode-app om wat voor reden dan ook niet werkt, dan kan altijd nog de code ontvangen worden via SMS/gesproken-bericht.

Aandachtspunten

Gebruiksmogelijkheden bij werken voor meerdere zorgorganisaties

De Ons Toegangscode-app is te koppelen aan één Medewerkerportaal-account. Dit maakt de app minder geschikt als authenticatiecode-generator voor gebruikers die tegelijk voor meerdere zorgorganisaties werken. In dit geval kan de gebruiker het beste gebruik maken van authenticatiecodes per SMS.

Achtereenvolgens bij verschillende zorgorganisaties

Werk je langere tijd achter elkaar - bijvoorbeeld enkele dagen of weken - voor eenzelfde zorgorganisatie, dan is het een optie om alle Ons apps in 1x te koppelen aan de zorgorganisatie waar je op dat moment voor werkt. Op deze manier wordt ook de Ons Toegangscode-app gekoppeld. Bij deze werkwijze kies je bij een van de apps die je wil koppelen voor 'koppelen via gebruikersnaam/wachtwoord-combinatie'. Volg hiervoor de uitleg uit deze handleiding onder 'App koppelen via gebruikersnaam/wachtwoord-combinatie'. Op deze manier kun je eenvoudig al je apps in 1x koppelen aan de zorgorganisatie waar je op dat moment aan de slag bent. Bovendien wordt bij een nieuwe koppeling de koppeling met de andere zorgorganisatie automatisch verwijderd.

Gebruik van de Toegangscode-app

  1. Zorg dat de Toegangscode-app geïnstalleerd is.

  2. Zorg dat de app met behulp van de koppelcode (letters en cijfers) gekoppeld is aan het medewerkerportaal-account. Volg hiervoor de stappen uit deze handleiding.

  3. Als je nu wilt inloggen kun je na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord, de toegangscode (bestaande uit alleen cijfers) uit de app invoeren om toegelaten te worden.

    Als je telefoon op dat moment een actieve internetverbinding heeft, dan zal de Toegangscode-app zelfs automatisch opstarten.

  4. De code die je in de app ziet is 30 seconden geldig.

E-learning voor eindgebruikers

Volg onze e-learning om stapsgewijs en visueel aan de slag te gaan met de Ons Toegangscode-app.

Probleemoplossingen

Informatie over wat te doen als de code van de Ons Toegangscode-app niet wordt geaccepteerd is te vinden in Deze handleiding.

Applicatie(s)
Inhoudsopgave