resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
Ons Klinimetrie: validatie meetinstrumenten door Nedap

Ons Klinimetrie: validatie meetinstrumenten door Nedap

Uitleg over de mogelijkheid om zelfgemaakte meetinstrumenten door Nedap te laten valideren, en deze hiermee structureel uitwisselbaar te maken met andere partijen in de keten

Zorgorganisaties en bij Nedap aangesloten partijen kunnen met Ons Formulierenbeheer volledig zelfstandig nieuwe meetinstrumenten (formulieren) ontwikkelen voor Ons Klinimetrie. De ontwikkelde meetinstrumenten zijn vervolgens in Ons Klinimetrie te importeren. Voor meetinstrumenten die ontwikkeld zijn met Ons Formulierenbeheer geldt dat deze gestandaardiseerd als archetype worden opslagen in de database. Hierdoor is de data in de toekomst gestructureerd uitwisselbaar met andere partijen in de keten.

Wil je vragen stellen, tips delen of meetinstrumenten uitwisselen? Ga dan naar onze Samenwerken-omgeving over dit onderwerp.

Validatie: het proces in het kort

Voldoet een meetinstrument aan een (inter)nationale standaard? Dan kan Nedap het betreffende meetinstrument voor jou als zorgorganisatie of aangesloten partij valideren. Na deze validatie wordt het meetinstrument op de inrichtingspagina binnen Ons Klinimetrie weergegeven met een Ons-logo (zie afbeelding). De meetinstrumenten met een Ons-logo worden standaard beschikbaar gesteld aan alle klanten van Nedap, het beheer van deze meetinstrumenten ligt bij Nedap.

/topic-images/klinimetrie_1764.png

Voordelen

  • Jouw zorgorganisatie kan op termijn de data uit de ingevulde meetinstrumenten hergebruiken, zowel binnen de Ons Suite als in de informatie-uitwisseling in de keten.

  • Je helpt hiermee ook direct de andere zorgaanbieders die gebruik maken van Ons Klinimetrie: zij hoeven het instrument zelf niet meer te ontwikkelen, maar kunnen er dankzij de inspanningen van jouw zorgorganisatie en Nedap gebruik van maken.

  • Wij vinden het zonde om zorgaanbieders los van elkaar dezelfde meetinstrumenten laten te ontwikkelen, die dan mogelijk op detail ook nog weer net afwijken van elkaar. Daarom investeren we graag tijd in de validatie van de meetinstrumenten, om hiermee bij ons aangesloten zorgorganisaties en partijen deze tijd te besparen.

Validatieproces: te nemen stappen

Stap

Wie

Wat

1

Zorgorganisatie

Ontwikkel met Ons Formulierenbeheer een nieuw meetinstrumenten wat voldoet aan een (inter)nationale standaard.

2

Zorgorganisatie

Dien een TOPdesk-ticket in bij Nedap met het verzoek het meetinstrument te valideren. Kies daarbij voor Een taak indienen Meetinstrument laten valideren.

Lever daarbij aan:

  • Naam van het meetinstrument

  • Het archetype (het ADLS-bestand dat je kunt downloaden uit Ons Formulierenbeheer)

  • De (inter)nationale publiek-beschikbare bron (URL) waarop het meetinstrument is gebaseerd

  • Of er een licentie geldt voor het meetinstrument (ja/nee)

Let op: Op dit moment hebben we niet de mogelijkheid om meetinstrumenten met licentie aan te bieden. Dat betekent dat als er wel een licentie geldt voor het meetinstrument, dat wij deze niet kunnen valideren.

3

Nedap

Functionele en technische validatie van het meetinstrument. Hierbij controleert Nedap onder meer:

  • Komt het meetinstrument exact overeen met de publieke bron?

  • Is de publieke bron ook echt de standaard?

  • Kloppen de antwoordmogelijkheden en eventuele onderliggende scores bij de mogelijkheden?

4

Nedap

Terugkoppeling aan zorgorganisatie. De terugkoppeling kan bestaan uit:

  • Het meetinstrument kan nog niet gevalideerd worden. Er zijn nog aanpassingen nodig op diverse onderdelen (met uitleg welke aanpassingen er nog nodig zijn).

  • Het meetinstrument is gevalideerd en wordt beschikbaar gesteld aan alle organisaties via Ons Klinimetrie.

5

Nedap

Communicatie naar alle zorgorganisaties over nieuw beschikbaar meetinstrument via Ons Aankondigingen


Applicatie(s)
Inhoudsopgave