resultaten voor '{{ lastSearched }}'

Bedoelde je soms ?

Bedoelde je soms ?

Geen resultaten gevonden.
iO Watch and Go

iO Watch and Go

iO Watch and Go is geschikt om periodiek (bijvoorbeeld dagelijks, of ieder uur) geautomatiseerd XML-importbestanden in te lezen. Zo kunnen bijvoorbeeld in een bronsysteem medewerkers worden ingevoerd, die vervolgens door de import automatisch in Ons geïmporteerd worden. Onderstaande uitleg gaat specifiek over het gebruik van de tool iO Watch and Go.

iO Watch and Go maakt gebruik van de XML-importmogelijkheid. Zie voor meer informatie en details: Gegevens importeren via XML-bestanden.

Benodigde autorisaties

  • Taak: XML-importinstellingen beheren en XML bestanden importeren

Voorwaarde: Java 8

iO Watch and Go maakt gebruik van Java. Zonder dit programma is het niet mogelijk om iO Watch & Go op de computer te installeren. Is Java geïnstalleerd? Dan is Java terug te vinden in het startmenu van de computer. Is Java niet geïnstalleerd? Klik dan hier om de nieuwste versie van Java te installeren.

Installatie

De installatie van de software begint in Ons Administratie.

Ga naar Beheer Import Watch and Go en kies voor iO Watch and Go installeren.

De software wordt beschikbaar gesteld op de computer waarop u op dit moment werkt.

Afhankelijk van uw besturingssysteem en browserinstellingen verschijnen enkele waarschuwingen en vragen om bevestiging. Accepteer deze en het programma start vervolgens automatisch op.

Bij een herinstallatie op dezelfde computer blijven de in Watch and Go gemaakte instellingen behouden.

Instellingen

De onderstaande instellingen worden opgeslagen in iO Watch and Go:

  1. Scan directory: vul de Scan directory in of kies Browse... om deze op te zoeken. De scan directory is de map waar het programma de bestanden verwacht die worden geëxporteerd naar Ons Administratie. Er is een geldige map gekozen wanneer het invoerveld groen wordt. De gebruiker van deze computer moet ten minste leesrechten hebben in deze map.

  2. File filter: geef eventueel een File filter op. Met dit filter wordt aangegeven welk 'type' of 'formaat' bestanden, binnen de scan directory, wel of niet worden verstuurd naar de iO server. Wanneer het filter leeg is, worden alle bestanden in deze map verstuurd. Voor het instellen van het filter kan onderstaand overzicht gebruikt worden.*

  3. Backup filter: vul de Backup directory in of kies Browse... om deze op te zoeken. In de backup directory worden de bestanden bewaard die zijn verzonden. Deze map mag niet dezelfde zijn als de Scan directory. Er is een geldige map gekozen wanneer het invoerveld groen wordt. De gebruiker van deze computer moet ten minste lees- en schrijfrechten hebben in deze map.

Filters:

  • Alleen XML bestanden:^.*\.xml$

  • Alleen TXT bestanden:^.*\.txt$

  • Zowel XML bestanden als TXT bestanden:^.*\.xml|\.txt$

  • Bestanden beginnend met export, gevolgd door 1 of meerdere cijfers en eindigen op .xml:^export[0-9]+*\.xml$

Waar staat dat een directory opgegeven moet worden kan ook een UNC-pad opgegeven worden. Het UNC pad is een verwijzing naar een bestand in een bepaalde directory op een bepaalde server geschreven in de standaard Universal Naming Convention. Voorbeeld: \\servernaam\share-naam\bestandsnaam.

Als alle velden correct zijn ingevuld wordt de knop Start beschikbaar.

iO Watch and Go openen en stoppen

iO Watch & Go is als computerprogramma terug te vinden in het startmenu van de computer, onder het kopje 'Nedap Healthcare'. Om de service te stoppen open je iO Watch & Go en klik je op 'Stop'.

Inhoudsopgave